Hiába, az igazságot nem lehet a végtelenségig rejtegetni. Mint az a csapból is folyik, tehát "köztudott", a tehetséges, okos emberek nagy része zsidó, egyáltalán nem véletlen tehát, hogy most Tapsi Hapsiról is kiderült, hogy a "választottak" közé tartozik. Igaz, ő csak egy nyúl, de roppant leleményes, New York-i zsidó dialektusban beszél, és zsidók között él. Tehát nem lehet más, mint zsidó - szól a felfedezés.
Zoom
A történelmi felfedezésre egy Nagy-Britanniában élő ismert zsidó filmtörténész, David Jehuda Stern jutott. Kutatásainak szenzációs eredményét a Warwicki Egyetemen tartott előadásában közölte megdöbbent hallgatóságával. Mint arról a Maariv című izraeli lap beszámolt, David Yehuda Stern arról beszélt, hogy a világhírű rajzfilmhős jellegzetes zsidó tulajdonságokkal rendelkezik: zsidók között él, a New York-i zsidó dialektusban beszél, és szellemesen vág vissza mindazoknak, akik "meg akarják őt semmisíteni".
David Jehuda Stern márpedig nem beszél a levegőbe, ugyanis több ezer olyan rajzfilmet tanulmányozott át, melyekben nyulak szerepelnek. Ezen kívül a Tapsi Hapsi életének korai epizódjait bemutató rajzfilmeket is alapos elemzésnek vetette alá. A következtetés egyértelmű: Tapsi Hapsi környezete tele van olyan gyerekekkel, akik kelet-európai zsidó, sőt számos esetben ultraortodox jellegzetességekkel rendelkeznek.
Zoom
Mint arra előadásában Stern rámutatott, a népszerű rajzfilmsorozat producere, Leon Schlesinger, valamint Tapsi Hapsinak a hangját kölcsönző Mel Blanc egyaránt zsidó volt. Ezért korántsem véletlen, hogy a főszereplő maga zsidó körökben mozog, és zsidó jellemvonásokkal rendelkezik. Stern még egy másik rejtett összefüggésről is lerántotta a leplet: mint mondta, nem tekinthető véletlennek az sem, hogy Tapsi Hapsi legismertebb ellenfele nem más, mint a judaista vallás tiltott állata: Porky Pig vagyis a Kövér Disznó.
Zoom
A filmtörténésznek ez utóbbi megjegyzése azonban nem volt egészen helyénvaló, ugyanis a nagy felfedezésről beszámoló Háárec című lap helyesbített, és eltávolította a Porky Pigre vonatkozó részt. "A cikk korábbi változatában tévesen szerepelt, hogy Tapsi Hapsi legismertebb ellensége Porky Pig. Ők ketten ugyan gyakran civakodnak, főként mások szeme előtt, de a valóságban jó barátok" – olvasható a Háárec cikke végén a helyesbítés, még egy rajzfilmrészletet is közzétettek ennek igazolására:
Perge Ottó
Kapcsolódó: