A pedofil egykori BBC-s műsorvezető Sir Jimmy Savile egyik ismerősét, a hatvanes-hetvenes Manchesterének egyik sztár DJ-jét is elítélte a bíróság több rendbeli nemi erőszak miatt. A férfi állítólag egy időben közeli kapcsolatban volt Jimmy Savile-lel, és egyszer mind a ketten megerőszakoltak egy kiskorú lányt.
Miután a BBC egykori legendás műsorvezetőjéről az elmúlt hónapokban kiderült, hogy mintegy félezer gyereket molesztálhatott a 60-as 80-as években a munkája során, most az egykori sofőrjét és mentoráltját, a korábban DJ-ként dolgozó most 73 éves Ray Teretet is bűnösnek találta a bíróság 7 rendbeli nemi erőszak és 11 rendbeli szexuális zaklatásban - írja a Daily Mail.

Savile és Teret (jobbra)
A DJ-ként dolgozó Teret a 60-es és 70-es években meglehetősen ismert volt a manchesteri klubéletben, a bíróság szerint ezt a népszerűséget használta ki több áldozatánál is. Bár már 1999-ben elítélték egy 15 éves lánnyal folytatott szexuális kapcsolata miatt, a férfi tagadja, hogy kiskorúakat próbált volna elcsábítani, és miután tagadta további 18 nemi erőszak megtörténtét is, végül csak 7 esetben találták bűnösnek.
Teret karrierje kezdetén sok időt töltött a halála után pedofíliával vádolt Jimmy Savile műsorvezetővel, a hatvanas években pedig egy alkalommal segített is Savile-nek felhajtani egy 15 éves lányt, akit utána ő maga is megreőszakolt: a nő azt vallotta, hogy egy diszkóban Teret azt állította, hogy csak 17 éves, majd Savile kocsijával egy közeli lakásra vitte, ahol Savile várt rájuk, aki benyúlt a szoknyája alá, majd az ágyra nyomta és megerőszakolta. Miután Savile elhagyta a lakást, Ray Teret is megerőszakolta a lányt.
Ray Teret évtizedekig titkolta a nemi erőszakokat, és megpróbálta a Jimmy Savile-hez fűződő kapcsolatát is letagadni. Azt állította, hogy az 1950-es években egy énekversenyen találkozott a műsorvezetővel Manchesterben, majd mikor a hatvanas években pincérkedett a helyi Ritzben, Savile emlékezett rá és munkát ajánlott neki egy klubban, majd megtanította neki, hogyan kell DJ-skedni. Később állítása szerint megszakadt a kapcsolatuk, de néha ő vezette Savile kocsiját, akit egyszer egy interjúban zseninek nevezett.
(HVG)
Kapcsolódó: