Gyerekek és tinédzser lányok zaklatásáért vonhatják felelősségre a BBC egykori műsorvezetőjét - ha addig fel nem fordul. A 83 éves Stuart Hall összesen tizenhárom fiatal zaklatását ismerte el múlt hónapban, de mindez csak egy mai bírósági meghallgatás után került nyilvánosságra. A BBC-nél tudni sem akarna többé a férfiről.
Az eddigi hírek szerint 9 és 17 év közöttiek voltak azok a lányok, akiket Hall molesztált 1968 és 1986 között. Összesen 13 áldozatról tudni eddig, illetve tizennégy esetről.
A BBC egykori rádiós műsorvezetője tavaly még tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy pokollá tették ezzel az életét. A bíróságon azonban már bűnösnek vallotta magát. Stuart Hall óvadék ellenében szabadlábon maradhat, de bekerül a szexuális bűncselekményt elkövető személyek nyilvántartásába.
Hall a gyanú szerint a nyolcvanas években egy kilenc éves kislány pólója alá nyúlt, egy 13 éves lányt pedig szájon csókolt. A hetvenes években 16-17 éves lányokat fogdosott – derült ki az áldozatok vallomásából, amelyek alapján a férfit tavaly december 5-én őrizetbe vették.
Később kiderült, hogy más lányokat is zaklatott, több mint tízet, egy 22 éves nőt pedig megerőszakolt – írja a The Daily Mail Online.
Nagy-Britanniában tavaly több pedofilbotrány is kirobbant, egykori népszerű műsorvezetőkről derült ki, hogy gyerekeket molesztáltak.
A BBC néhai műsorvezetője, a 84 évesen elhunyt cionista Sir Jimmy Savile évtizedekig molesztált gyermekkorú lányokat és fiúkat, összesen több százat. Sőt állítólag halottakat is megerőszakolt. A Scotland Yard legutolsó adatai szerint a pedofil rém áldozatainak száma elérhette a 450-et.
Gary Glitter veterán rocksztár a gyanú szerint egy iskoláskorú lánnyal közösült Savile öltözőjében a BBC-nél. A 69 éves humoristát, Freddie Starrt is bevitték a rendőrök, majd a 73 éves volt BBC-producer Wilfred de'Ath következett ugyanilyen gyanú miatt.
Dave Lee Travis egykor rádiós DJ-t kihallgatása után elengedték a rendőrök, ő szintén óvadék ellenében védekezhet szabadlábon – állítólag tapizta korábban a nőket, ezért kell majd felelnie.
(HVG nyomán)