A mai napon az egyik legveszélyesebb buzihavi program kerül megrendezésre a fővárosban "Még mindig tabu? - LMBT személyek az iskolában" címmel, melynek során bemutatják az oktatási intézményeknek (!) szánt új propagandafilmeket.
Mindezt a "Melegség és Megismerés Program" (bővebben a kapcsolódók között - a szerk.) kódnéven futó iskolai buzipropaganda keretein belül.
Zoom
Részlet a 2018-as propagandaanyagból
Mint írják,
a kisfilmek a Még mindig tabu? című, tanároknak szóló kézikönyvhöz kapcsolódó videoanyagok. Céljuk, hogy eszközt és segítséget nyúltsanak (sic!) pedagógusoknak és nevelőknek különböző LMBT témák feldolgozásához iskolai órákon vagy foglalkozásokon.
Tavalyi nyomulásukról itt olvasható az összefoglaló.
A rendezvény persze előzetes regisztrációhoz kötött, de a Kuruc.info információi szerint nemzeti szervezetek, hazafias személyiségek spontán demonstrációra készülnek a helyszínen.
Aki tud, fáradjon ma délután 16:30-ra a Premier Kultcaféhoz, a 1085 Budapest, Üllői út 2-4. szám elé.
(Kuruc.info)
Frissítés: Az aberráltakat kiöntötte a szennyvíz
Ma délután a Labrisz Leszbikus Egyesület a Szimpozion Egyesülettel közös szervezésben egy belvárosi kávézóban „Melegség és Megismerés” címmel tartott "érzékenyítő előadást". Az előadás során oktató kisfilmeket mutattak be, amelyek a „Még mindig tabu?– LMBT személyek az iskolában című” címet viselték. A program a Budapest Pride által, a "Pride-hónap" alkalmából szervezett programsorozat egyik eseménye volt - számol be a buzihónap alkalmából a jelek szerint minden repedt végbélbe bekukkantó, szélliberális Mérce.
A videók az ugyanolyan című, pedagógusok számára készített kézikönyvhöz kapcsolódtak, amelyeknek célja az, hogy „eszközt és segítséget nyújtsanak pedagógusoknak és nevelőknek különböző LMBT-témák feldolgozásához iskolai órákon vagy foglalkozásokon.”
A videók olyan létfontosságú témákat járnak körbe, mint:
  • Milyen helyzetekkel találkozhatnak LMBT-diákok az iskolákban?
  • Mik a mai diákok megoldási javaslatai a helyzetek kapcsán?
  • Mit tehetünk „tabu” helyzetekben, hogyan segíthetjük az érintetteket?
Zoom
Fotó: Labrisz Egyesület
A Mérce tudósítása szerint a regisztrációhoz kötött filmvetítésen három, a könyvben is feldolgozott szituáció megfilmesített verzióját mutatták be. Sztraka Andrea, a Labrisz aktivistájának beszámolója alapján ekkor jelent meg a helyszínen 8-10 személy (köztük Budaházy Edda és Budaházy György) egy molinóval, amelyre a „Tiltsák ki az LMBT-propagandát az iskolákból” felirat volt felfestve. A szervezők ekkor megkérték őket, hogy távozzanak, de a csoport erősködött, hogy szeretne bemenni megnézni a filmeket, valamint kamerával felvételeket készítettek az ott tartózkodóról, a foglalkozásukról kérdezve őket.
Mikor nem távoztak a helyszínről, a Labrisz aktivistái a rendőrséghez fordultak, ám azok csak ötven perccel később értek ki.
Addig pedig a résztvevők és az aktivisták hallgathatták, hogy ők Budaházyék szerint aberráltak és fertőznek - írja szörnyülködve a libsi lap. Ráadásul Sztraka Andrea szerint egyértelműen megfélemlítési szándékkal hangzottak el ezek a mondatok.
Zoom
Kicsit később kiderült, hogy valaki az egyik mosdóban kihúzott egy csövet, amivel elárasztotta a helyiséget, ezek után pedig be kellett zárni a helyet.
Bár nem derült ki, hogy a csövet pontosak ki húzta ki, hiszen nincsen kamera a mosdóban, utána Budaházyék csoportjából többen is ötletesen megjegyezték, hogy
nem véletlen, hogy a szennyvíz pont ezt az eseményt önti el.
Sztraka Andrea azt is állította, hogy az esemény után követték őket az utcán, miközben azt mondták nekik, hogy „ők utánanéztek az eseményeknek, megrontják a gyerekeket”.
Zoom
Ezek után a Labrisz és a Szimpozion aktivistái átmentek egy másik helyre, ahol levetítették a gyermekek megrontására szánt propagandafilmeket.
2. frissítés: videó és Budaházy beszámolója:
Már tavaly is ott voltam a Pride eme egyik legkártékonyabb rendezvényén, és beolvastam ezeknek az ifjúságromboláson munkálkodó leszbikáknak. Idén viszont olyan jól alakult a tiltakozó akciónk, hogy az iskolás gyerekek fejét buzipropagandával tömő “oktató filmek” tervezett vetítése is elmaradt.
Biztatok minden hazafit és honleányt, hogy látogassák csak bátran – akár csoportosan is – a Pride programjait, és fejezzék ki tiltakozásukat. Már csak azért is, mert ez láthatóan a média ingerküszöbét is átüti, és így a társadalom széles rétegeihez is eljut az üzenetünk!
A zuglói akcióért is elismerésem, akárki is csinálta.
Kapcsolódó: