Csintalan továbbra sem hiszi, hogy Peresz kijelentette, felvásárolják a zsidók hazánkat. Íme egy újabb bizonyíték a már meglévő féltucatnyi mellé. Tomi Lapid-interjú a Zsindexen, első kérdés és válasz.
Simon Peresz izraeli elnök ősszel egy konferencián azt mondta, hogy az izraeli ingatlanbefektetők felvásárolják Magyarországot. Mit gondol erről?
Először is, egy államelnök is mondhat butaságot. Ez azért butaság, mert Peresz azt hitte, ez dicséret. Valójában azt akarta hangsúlyozni, hogy milyen szoros a gazdasági kapcsolat a két ország között. Viccnek kellett volna lennie, de rosszul sült el. Ennek az oka ismert: Csurkáék ezt terjesztik évek óta, és most bejött nekik.
De attól eltekintve, hogy Izrael együttműködik Magyarországgal gazdaságilag, nincs semmi különbség más országokhoz képest. Ugyanezt mondhatnák a csehek, a románok és a lengyelek is. Izrael ma egy kapitalista ország, amelyik befektet külföldön. New York legnagyobb szállodáját egy izraeli cég vette meg három hónappal ezelőtt, és ez nem jelenti azt, hogy mi felvásároljuk az Egyesült Államokat.