A magyarországi palesztinok közössége a Jobbik izraeli terror elleni tüntetésén jelentette be, hogy szombaton az Oktogonon tiltakozó demonstrációt tartanak.
A Jobbik tüntetésén még csak ötletek voltak, hogy mikor és hol legyen a tüntetés, azóta azonban véglegesítették. Az interneten terjedő közleményükben a következőt írják a hazánkban élő palesztinok:
A december 27-e óta tartó gázai harcokban már több mint 300 palesztin gyermek vesztette életét, illetve több százan segítségre várva fekszenek a kórházakban. Gyújtsunk gyertyát emlékükre, álljunk ki a népirtás, a háború, az öldöklés, az agresszió ellen!
A Világ számos országához, nagyvárosaihoz hasonlóan a magyarországi palesztin közösség szervezésében január 10-én (szombaton) délután 14 órától tiltakozó demonstrációt tartunk Budapesten az Oktogonnál.
Kérem azokat, akik ellenzik a harcokat és a faji alapon való gyilkolást, illetve kiállnak a béke, az emberi jogok egyetemessége mellett, vegyenek részt rendezvényünkön a palesztin nép melletti nemzetközi szolidaritás fényében!
(SZKR korrigálva)