Többet kell tűrniük a közszereplőknek az átlagembereknél a véleménynyilvánitásban - irta csütörtöki közleményében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) annak kapcsán, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős itéletében kimondta: a Balra át! cimű "zeneszámmal" nem követtek el becsületsértést Grespik Lászlóval szemben.
Az "alkotás" szerzője, "Betegpatkányember", azaz Sickratman (találó név!) Grespik László ügyvéd felakasztására buzditott. Egyszerűen és félreérthetetlenül (lásd alább a teljes szöveget). Úgy tűnik, semmi gond ezzel. Közben Gyurcsány két napja amiatt sápitozik, hogy Bayer Zsolt heti keménykedésében állatoknak nevezte a gyilkos cigányokat, és belegondolni sem jó, mi történne, ha egy jobboldali sajtóorgánum ugyancsak akasztásra buzditana a szörnyűbbnél szörnyűbb bűncselekményeket elkövető cigányok esetében - egyébként teljes joggal -, a vesztünkre törő, hazánkat elfoglaló zsidók esetében, vagy éppen azt hozná cimlapon: "Akasztófára a nemzetáruló Gyurcsánnyal és bandájával!" Ugyancsak teljes joggal.
Csak nem azért ez az itélet, mert a beteg patkány zsidó, a nemzeti elkötelezettségükről ismert magyarokkal szemben pedig mindent szabad, "nekik többet kell tűrniük"? Ááá, dehogy...
Az Orbán Viktort is védő TASZ álláspontja szerint a jogerős itéletnek fontos üzenete van: "a közhatalom gyakorlói és a közszereplők kötelesek viselni a szélsőséges kritikát is" (tartsuk észben, hazafiak!), Grespik Lászlónak pedig a Fővárosi Közigazgatási Hivatal korábbi vezetőjeként tűrnie kellett volna akkor a szélsőséges beszédet is. (Nem probléma, hogy szélsőséges beszéd lehet egy anyázás pl., itt viszont konkrét gyilkosságra való felbujtásról van szó. Ugyanakkor vigyázat: a magyarokat galacsin- vagy dojásdobálásért is két évre ültethetik le.)


"Meglepő" módon a Zsindex is a taplózást
hangsúlyozza ki

A TASZ úgy látja, hogy a biróság megerősitette: a birálat, a kritika és a véleménynyilvánitás szabad Magyarországon. (Azaz: a személyek, csoportok megölésére való felszólitás szabad Magyarországon. Jó tudni.)
Grespik László 2004-ben jelentette fel a Paizs Miklós nevű zsidót, "művésznevén" Sickratmant becsületsértés miatt. A Pesti Központi Kerületi Biróság 2007-ben felmentette a beteg patkányt, majd 2008-ban a Fővárosi Biróság bűnösnek mondta ki becsületsértés vétségében, és egy év időtartamra próbára bocsátotta. Harmadfokon a Fővárosi Ítélőtábla bűncselekmény "hiányában" felmentette a zsidó "előadóművészt".
Az itélet szerint a zeneszám szövegének Grespik Lászlóra vonatkozó része a véleménynyilvánitás szabadságának határain belül van.
Grespiket természetesen nem győzte meg az itélet. "A biróság ezzel az itéletével bűnpártolást követ el" - nyilvánitotta ki véleményét az itélethirdetés után.



A biróság szóbeli indokolásában elmondta, a Balra át! cimű "dalban" megjelenő, Grespik Lászlóra vonatkozó vélemény "nem súlyosan gyalázkodó, és nem éri el azt a szintet, ami az emberi méltóságában sértené a Fővárosi Közigazgatási Hivatal volt vezetőjét".
(Kuruc.info - MTI)
Kapcsolódó: