Egymillió forint pénzbüntetést és elrettentő mértékű börtönbüntetést kér Paizs Miklósra Grespik László, a Közigazgatási Hivatal korábbi vezetője.

Egymillió forint pénzbüntetést és elrettentő mértékű börtönbüntetést kér Paizs Miklós zenészre Grespik László, a Közigazgatási Hivatal korábbi vezetője. Vádja szerint a Sickratman néven ismert zsidó Balra át című számában becsületsértő jelzőkkel illette őt. Grespik a Tv2 Mokkájában fejtette ki véleményét az ügyről és a csütörtöki tárgyalásról.

A szélsőséges judeonáci máskor is megvillantotta már tehetségét, több cionista médium által közölt dalában számos jobboldali közszereplő válogatott módokon történő meggyilkolására uszított.

Mint mondta, nem a két jelző miatt, hanem az óriási nyilvánosság miatt szeretné, ha számára kedvezően dőlne el az ügy. Szerinte a vitatott szöveg nem műalkotás, hanem egy "esztétikátlan, színvonaltalan, művészietlen írás". Nézete szerint ő 2004-ben már nem minősült közszereplőnek, mert már nem volt a közigazgatási hivatal elnöke. Szerinte a Sickratman (beteg patkány ember) elnevezés illik Paizs Miklósra.

(TelAviv2 korrigálva)