Egyszerű, becsületes parasztemberek
Melyik az a mezőgazdasági tevékenység, amelyből bármelyik cigány milliomossá válhat? Mi van a cigánymaffiózók zsebében? Mely esetben indulhatnának a cigók az olimpián? Hol tartottak erődemonstrációt a szegény rendőrkapitány tudta nélkül? Melyik büntetésfajta segítene hozzá a kérdés (végső) megoldásához? Mi a hagyományőrző cigány sportág? Ha mindezekre tudja a választ, gratulálunk, hiszen hűséges olvasónk. Töltse hát ki büszkén és élvezettel rejtvényünket. Ha meg nem, itt az ideje egy kis agytornának. Köszönet a rejtvényért OvK-nak!
Vízszintes:

1. Becsületén kívül ez sincs a zsidónak – az ő írásmódjuk szerint. 6. Ártatlan, mint… 10. A szolmizációs sor első hangja. 11. Luxemburgi, belga, luxemburgi és svéd autók. 13. Szkinhed köszönés. 14. Felismerés, ráébredés indulatszava. 16. Balatoni város. Úgy tartottak itt megfélemlítő erődemonstrációt a cigánybűnözők, hogy a szegény rendőrkapitány még csak nem is sejtette… 18. Indulatszó. 19. Boxeren, késen és pisztolyon kívül ez van a cigánymaffiózók zsebében. 21. A IX. század egyik legnagyobb magyar építésze vezetéknevének első és utolsó betűje. 22. Ha lopás olimpiai sportág lenne, akkor egyik legkedveltebb kisebbségünk indulóinak hovatartozását így rövidítenék. 23. A villám(háború) vége – németül! 24. Olasz, norvég, portugál, olasz autók. 25. Férfinevek kezdőbetűi: Adolf után a legnagyobb zsírégető fitneszguru; az első férfi; elsőként hozza tavasszal a meleget; Arany János bivalyerős hőse; igen buzi pártelnök. 26. Az ottani célig páratlanul! 27. Integrált áramkör. Esetleg mindig késő MÁV-szerelvény. 28. A politikában nem, de társasjátékban jól pofán verik azt, aki nem tartja be – fordítva. 30. Volt jugoszláv politikus (a Láncos Kutya) nevének betűi keverve. 32. Jól mutat a putri tetején. De vita is van ilyen. Sokszor pont velük kapcsolatban. 34. Kedvelt putriscigány-élelemforrás (hús). 35. A zsidó politika minden erőlködése ellenére manapság a legolvasottabb internetes hírportál – .info. Talán nem véletlenül! 38. Nem azt. 40. A magyar ábécé 18. betűje – kiejtve. A rovásírásban egy rombusz jelöli. 41. Közkedvelt cigányautó márkanevének betűi keverve. 42. Ugyanaz. 44. Ilyen zsidója a Fidesznek Deutsch Tomika. 46. Pénzfelvevő automata – ékezetesen. 47. Rendőrségi hírműsor, amelyben cigánybűnözésről még csak véletlenül sem esik szó, viszont ronda rendőrnők olvassák be a híreket. 49. Cigány hagyományőrző sportág, szabadidős tevékenység névelővel.
Függőleges:

1. Kötél helyett sajnos még mindig ez van a maffiózó cigányok nyakán.
2. (Túlságosan is) forradalmár lelkületű költőnk vezetékneve fordítva. 3. Állóvíz. Ebbe szokták újabban dobálni az ellopott bankautomatákat. 4. Jód. 5. Nagy törésmutatójú üveg. Angolul tűzkövet jelent. 6. Hazánk legnagyobb tájegysége. Itt a tanyavilágot terrorizálják az orkok. 7. Internetes hírportál, amelyik szorgalmasan lopkod a kurucoktól – a szokásos és kiérdemelt ZS előtaggal. 8. Spanyol autójelzés. 9. Angol tagadás. 12. Igen jövedelmező mezőgazdasági tevékenység, amelyből bármelyik cigány milliomossá válhat. 15. Az elmúlt hetek tükrében ezt a büntetésnemet kellene visszaállítani. 16. Mind nyilatkozatai, mind külleme alapján ilyen Draskovics Tibor Jolly Joker-miniszter. 17. Kálium, kén, nitrogén. 19. Francia szimbolista költő. Verlaine-nel buzultak nagyokat. 20. Alkotók, házakat felhúzók, falakat emelők, körbetartozásokat csinálók. 22. Rovar szerve. A maffiára is mondják, hogy mindenhova kiterjeszti. 29. Zárás kezdete! 31. Trícium, deutérium. 33. Orvosi eszköz. Remekül lehet vele cigánybűnözők által megkéselt sportolók veséjét eltávolítani. 36. Közterületi egység betűi keverve. Ide vitte az őszödi lebukás a hazafiakat. 37. Írható-olvasható számítógépes memória. 39. A tesó fél – némán. 43. Japán rizspálinka vége. 45. Zólyomi-Érsek Éva. 48. Nitrogén, kén.




Alább látható az előző (eredeti formájában itt található) rejtvényünk megfejtett változata.