Akár már a következő tanévben tanulhatnak a diákok abból a Szociális és Munkaügyi Minisztérium kiadásában megjelent kiegészítő tankönyvből, mely a „gender-ideológia” alapjait és tanait foglalja össze. Ékes Ilona országgyűlési képviselő, az emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottság tagja, ennek veszélyeire hívta fel a figyelmet egy előadásában.

A gender-ideológia egyik követője a napokban szülte meg második gyermekét

A gender-ideológia szerint „a biológiai különbségeknek sem a személyiség alakulásában, sem a szexuális orientációban nincs jelentőségük, vagyis a társadalmi nem eltérhet a biológiai nemtől; nincsenek többé férfiak vagy nők, csak személyek, akiknek szabadságában áll saját nemük és szexuális orientációjuk megválasztása”. E témában íródott tankönyvből tanulhatnak akár már a következő tanévben a középiskolások, melyről Ékes Ilona országgyűlési képviselő tegnap tartott előadást, aki szerint ezen irányzat előretörésének legnagyobb veszélye a társadalom elnemtelenedése, a klasszikus identitás elvesztése.
„Láttam egy magyar interjút, ahol a fiatalember elmondja, hogy unalmas férfinek lenni, ezért a hét elején fiú, hétvégén pedig lány, ezekhez pedig közpénzeket lehet kapni, akár az átoperálásokhoz is” - mondta el Ékes Ilona országgyűlési képviselő.
Véleménye szerint különösen vészjósló, hogy a német parlament egy 2006-os döntése értelmében a társadalmi nem kétségbe vonása a „rasszizmushoz, a homofóbiához és az antiszemitizmushoz mérhető bűn”. (!!!)
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium egy Európai Uniós pályázaton nyert pénzből valósítja meg a gender-programot Magyarországon, melyben a "magyar állam" önrésze 17500 euró.
Arról pedig, hogy az oktatás során a tankönyvet használják-e vagy sem, a pedagógusok maguk dönthetnek majd.

(Kecskeméti TV - videóval)