Cipővel próbálta megdobni Isztambulban Dominique Strauss-Kahnt, az IMF vezetőjét egy török egyetemista.
Az eset csütörtökön történt, mikor az IMF vezetője előadást tartott egy isztambuli egyetemen. Selcuk Özbek, egy másik egyetem diákja fehér edzőcipőjét vágta hozzá a Nnemzetközi Valutaalap éppen beszélő vezetőjéhez, miközben a pódium felé rohant, és azt kiabálta, hogy "takarodj az egyetemről, IMF-tolvaj!" Az egyetemistát pillanatokon belül elkapták a biztonsági emberek, akik egy lányt is megakadályoztak abban, hogy transzparenst tartson fel az előadáson.
A cipődobáló egyetemistát aznap este kiengedték a rendőrségről. Selcuk Özbek egy esti tévéműsorban azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint a globális kapitalistákat mindenütt így kellene fogadni, és a bármelyik ország anti-imperialista fiataljának így kellene tennie, aki felelősnek érzi magát a jövőjéért.
A New York Times arról is beszámol, hogy míg az iraki újságíró eldobott cipője török gyártmány volt, (és jelentős népszerűséget hozott a cégnek) addig az antiglobalista Özbek a Nike világcég által gyártott cipőjével támadt a "globális kapitalizmus" képviselőjére Isztambulban.
(NYT - Hírszerző)