Ahogy telnek a napok, úgy súlyosbodik Stohl András helyzete. Minden jel arra mutat, hogy Kaincz Pál, a 77 éves áldozat állapota nem javul, márpedig egy maradandó sérülés nemcsak az ő életét keserítené meg, hanem Stohlt is a rácsok mögé küldené - írja a Blikk.

A börtönben lesz alkalma folytatni

„Járókerettel néhány lépést már képes megtenni, ennyit javult az állapota két hónap alatt. Néhány napja jártam náluk, akkor egyetlen szoba volt Pali mozgástere, a mosdóra talán ki tudott menni egyedül, de a sérült lábát még egyáltalán nem terhelhette. Még az orvosok sem tudják biztosan, hogy mi lesz vele. Reménykedünk a legjobbakban" – mondta Kaincz Sándor, aki szerint a testvérét nagyon bántja, hogy örökmozgó emberként csak az ágy és a WC között botorkálhat.
Régen mindent maga intézett, most legfeljebb az utasításokat osztogathatja a többieknek. Kaincz Pált a baleset után a tűzoltók szabadították ki az autójából, nyílt combnyaktörést szenvedett. A kórházi kezelés után hetekig ki sem mozdult az ágyból.
Nemcsak ő tart a jövőtől, hogy képes lesz-e visszanyerni az erejét, hanem a részegen-drogosan karambolozó Stohl is retteghet. A maradandó fogyatékosság okozása sokkal komolyabb bűnnek számít a bíróság előtt, mint a nyolc napon túl gyógyuló sérülés.
Emlékeztetőül: a minapi tévészereplése során Stohl azt mondta (a többi nyilvánvaló hazugság között): "Pali bácsi otthon van, jobban van, folyamatosan gyógyul, ha hagyják az újságírók." Az újságírók lassítanák a csontok összeforrását? Nem, sokkal inkább arról van szó, hogy jobb lenne Stohlnak, ha nem érdeklődne senki az áldozat állapota felől, mert nem lepleződne le a legújabb hazugsága...
Mint ismeretes, Pali bácsi tízmilliós kártérítésért cserébe hajlandó lenne eltekinteni a feljelentéstől. Stohl azonban pénzzel sem tudja megváltani bűnét: ha az idős ember sérülése maradandó, feljelentés nélkül is bíróságra kerül az ügy, igaz, a kártalanítás enyhítő körülménynek számít.
„A maradandó sérülés okozásáért öt év is járhat. Az orvosi szakvélemény és az áldozat felépülése olyannyira komolyan befolyásolja az eljárást, hogy a bíró addig nem is hoz ítéletet, ameddig nem tudja, mi a kezelés végeredménye" – magyarázta dr. Kamarás Péter ügyvéd.
„Három-hat hónap múlva derül ki, hogyan sikerült az áldozat rehabilitációja" – mondta Kóczán István orvos.
– Egy 77 éves ember esetében kiszámíthatatlan a végeredmény. Minden attól függ, hogy mennyire súlyos a csontritkulása, milyen kezelést kap, hogyan bírja erővel és kitartással a felépülést. Elképzelhető, hogy sánta marad, rosszabb esetben botra vagy járókeretre támaszkodva tud majd csak járni.”
(Blikk nyomán)