A több hete futó romantikus Hétmérföldes szerelem vezeti a toplistát Magyarországon egy alacsonyabb nézőszámmal, 11 920 nézővel.
A Kaptár a második 11 230 eladott mozijeggyel, és a Step Up a harmadik 6 100 nézővel.
A Vespa című magyar szociós roadmoviet pedig csak 91-en nézték meg Budapesten - adja hírül az Index.
Kapcsolódó:
Frissítés (17:48): Olvasói eszmefuttatás: A filmmel az a baj, és ez szőnyeg alá söpörhetetlen problémája, hogy egy orbitális hazugság. Aki ezt nem fogja fel, annak fogalma sincs semmiről.

Az országban pontosan fordítva történnek a dolgok, mint ahogyan azt a film bemutatja. A parafrázis vagy a görbe tükör érthető és elfogadható művészi eszköz, de ebben az esetben itt szó sincs erről, tudatosan és tisztán hazugságokat akar felmutatni igazságként.

Ez körülbelül az a színvonal, mint amikor az 50-es években bemutatták, hogy a vidám dolgozók miként készültek a munkaversenyre, Sztálin és Rákosi portréja alatt, a jó fej párttitkár, a gyárvezetőség támogatása mellett... Ugye értjük, hogy ez milyen ocsmány dolog volt? Ugye?

Groó Diána sikerrel reprodukált egy totalitárius diktatúrában elkészült propagandafilmet, és még pont azok fizették ki, akiket azután rasszistának, gyűlölködőnek, bűnözőnek állít be. Ti rasszisták, konkrétan kifizettétek a titeket alázó propagandafilmet. Gyönyörű... Ismét egy párhuzam: mintha kölcsönkérnének tőled, hogy a pénzen vett szerszámokkal még be is törjenek hozzád és kipakolják a lakásodat.

A filmesnek nem feltétlenül az igazságot kell bemutatni, de a paranoid hazugságok bemutatása - azok után, hogy mondjuk egy magyar gyerek ha bemenne a cigánytelepre, konkrétan sanszos, hogy holtan jönne ki - elég visszataszító.

Aztán meg: százmilliónyi forintokat elköltöttek valamire, amit eddig 92-en néztek meg, és ez nem fog sokat javulni. Hát, nem tudom...

Igenis vannak érdemtelen dolgok és emberek. Groó ilyen.