Az V. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást azután, hogy szeptember 23-án Polgár Tamás (Tomcat) behúzott egyet a jobbikos Novák Elődnek. A rendőrség egy tanút már kihallgatott - írja az Index.
 
 
A sünök lázas nyomozásba kezdenek, tanúkat hallgatnak ki, sok pénzt felemésztenek a vizsgálódással - végül pedig zseniális módon megállapítják: Spiclicat ütötte meg sunyin Novákot. A felderítési statisztika pedig javul...
Az eset kísértetiesen hasonlít ahhoz, amikor Tomcat ferencvárosi csalása után választás rendje elleni bűncselekmény miatt nyomozást rendeltek el - szintén ismeretlen tettes ellen... Az eljárás hosszú hónapok óta tart, több száz tanút kihallgattak, de egyelőre nincs eredmény. Lehet, hogy még a Mikulás vallomására várnak: nem kizárható ugyanis, hogy ő hozta a hamis cédulákat.
Mint ismeretes, SpicliCat Guinness-rekordot állított fel: 1165 leadott cédulájából 13, azaz tizenhárom volt eredeti. Az összes többi hamisítvány. Tomcat még hazudni sem tud: nem tudott felmutatni 14 embert, aki azt állította volna, hogy ő tényleg neki adta a kopogtatóját, és nem akadt egy hűséges táskahordozója, csicskája sem, aki gyűjtött volna neki kopogtatót, és azt mondhatná, hogy 13-nál biztosan többet gyűjtöttek össze, őket csak átverték, beépített ügynökök hozták a cédulákat stb. Ugyanakkor 426 adattartalmilag is érvénytelen ajánlószelvény volt, ami arra utal, hogy régi adatbázisból kerültek rá a személyi adatok is.
Tamásmacska csalását egyébként a számítógépes rutinellenőrzés buktatta le: ugyanis kiderült, hogy például egy 15 éves - tehát nem választókorú -, egy több éve megholt (bár végül is nincs megtiltva, hogy kimásszon valaki a sírból) is "ajánlotta" a Zöld Pártot, sokan pedig valójában más pártnak adták cédulájukat vagy régen elköltöztek a körzetből. Legalább használt volna friss adatbázist a cédulák kitöltéséhez...
 Hollik Péter - Kuruc.info
Kapcsolódó: