Glenn Beck neves konzervatív amerikai „politikai showman”, a Fox News televízió, valamint számos rádiós magazin műsorvezetője sohasem kedvelte különösebben a „liberális demokrata” George Sorost. Most azonban a zsidó szervezetek szerint „túllépett minden határt”. Szóba hozta ugyanis a nyugati világ legfőbb tabutémáját – a holokausztot. Ráadásul George Sorossal kapcsolatosan.


Glenn Beck a héten különböző műsoraiban több alkalommal is elmondta azt, amit mindenki tud Sorosról, nevezetesen, hogy “gazdasági és politikai rendszereket tett tönkre szerte a világon”, ami tény, de, mint mondta, a milliárdos üzletember „következő célpontja” nem más, mint az Egyesült Államok. Glenn Beck ez utóbbi megállapítását Sorosnak az utóbbi időben a dollár hanyatlásával kapcsolatban tett kijelentéseire alapozta. “Nem csupán arra törekszik, hogy gazdaságilag térdre kényszerítse Amerikát, de szemérmetlenül nagy profitra is szert akar tenni” - háborgott a műsorvezető.

Mindez persze még nem okozott volna különösebb botrányt, csakhogy a Fox televízió egyik műsorában - 2,8 millió fős nézőközönség előtt – Glenn Beck a legfőbb tabutémát is érintette: „Együttműködött az antiszemitákkal... ez a zsidó fiú segédkezett abban, hogy a zsidóktól elvegyék a vagyonukat, és a haláltáborokba küldjék őket” - jelentette ki. Abraham H. Foxman, az Anti-Defamation League elnevezésű cionista szervezet igazgatója „teljességgel elfogadhatatlannak” és „borzasztónak” nevezte a műsorvezető Sorost illető megjegyzéseit. “Egy fiatal fiút felelőssé tenni azért, ami körülötte zajlott a holokauszt idején, azzal a sanda szándékkal, hogy lejárassák őt, mérhetetlenül felháborító” - vette védelmébe Abraham H. Foxman George Sorost.

Glenn Beck ugyanakkor a műsorában azt is mondta, hogy Soros valószínűleg kényszerből cselekedett. „Valószínűleg nem volt más választása. Végtére is 14 éves volt akkor. Életben akart maradni. Nem ítélem el azért, amit tett. Mindez Istenre és őrá tartozik” - tompította kijelentéseinek élét a műsorvezető, hozzátéve, hogy sokan Sorost „antiszemitának tartják”, ő azonban másképpen vélekedik.

A Fox televízió kiállt Glenn Beck mellett. Joel Cheatwood, a csatorna első elnökhelyettese közleményében azt fejtegette, hogy “a Soros ifjúkorával kapcsolatos információk az ő írásaiból és a vele készített interjúkból származnak, és egyébként sem ítéltük el azért, amit gyermekként tett.”

Soros valóban több alkalommal is beszélt arról, miként menekült meg a deportálástól azzal, hogy egy keresztény család tagjának adta ki magát. Ezért aztán kénytelen volt együttműködni megmentőjével, aki részt vett a zsidók vagyonának elkobzásában, Soros pedig segített neki. A milliárdos spekuláns egy interjújában azt mondta, nem érzi magát bűnösnek, mivel teljesen mindegy, hogy ő ott volt-e vagy sem, a zsidóktól így is, úgy is elvették az értékeiket.

Ugyanakkor nem ez az első eset, hogy Glenn Beck „politikailag nem korrekt” megjegyzéseket tesz a holokauszttal kapcsolatban. Augusztusban a Fox televízió két vezetője – Joel Cheatwood és Roger Ailes igazgató – három közelebbről meg nem nevezett kiválasztottal találkozott, akik rosszallásukat fejezték ki a showmannak a holokauszttal, Hitlerrel és a Harmadik Birodalommal kapcsolatos megjegyzései miatt. A televíziós csatorna irányítóinak tele is lett a gatyájuk rendesen, és meg is ígérték a szentek szentjeinek, hogy megnevelik a rakoncátlankodó műsorvezetőjüket. Ami a jelek szerint nem igazán sikerült.

Simon Greer, az Alapítvány a Zsidó Igazságért nevű szervezet igazgatója most elárulta, hogy Beck Glenn még augusztusban küldött neki egy levelet, melyben kifejtette, hogy „tisztában van a történelem eme sötét fejezetével kapcsolatos érzékenységekkel”. De hát hiába, mert a műsorvezető most ismét bűnbe esett, ami Simon Greer szerint már-már „a holokauszt-revizionizmus egy formájának tekinthető”. Márpedig a holokauszt-revizionizmus, mint tudjuk, a legsúlyosabb bűn a nyugati világban, melyre nincs bocsánat.

Perge Ottó – Kuruc.info