Március 1-jén jelent meg a Kuruc.infón az alábbi cikk - akkor még kérdőjellel és a cáfolás lehetőségének felkínálásával. Megkeresés azóta sem érkezett az érintettektől, s ez, valamint (és főleg) azóta szerzett értesüléseink szinte bizonyossá teszik: nem tévedtünk.


Jó társaságban az énekes

Kiderült ugyanis, hogy maga Abella (anyja neve: Weingarten...) hangoztatta gyakran, hogy korábban a KISZ-nél töltött be évekig kulturális szervezői posztot, s évekig dolgozott a Budapest Sportcsarnokban. Ez utóbbi szerepel a kartonján is, funkciója gyártásvezető, ami nagyjából a mai menedzsernek felel meg (és amit nem tölthetett be csak úgy akármilyen megbízhatatlan vagy a párt számára ilyen szempontból haszontalan ember). Ezen kívül megegyezik a születési évszám is, ami ilyen név esetében meglehetősen erős adalék.
Korábban írtuk: A szigoruantitkos.hu oldalon ma nyilvánosságra hozott SZT-tisztek listáján szerepel egy Abella Miklós nevű főhadnagy is, akinek a neve megegyezik a Republic zenekar menedzserének nevével. A tévedés lehetősége fennáll, de úgy tudjuk, ugyanarról a személyről van szó, ami is nem lenne meglepő annak fényében, hogy a szóban forgó együttes az MSZP házi zenekaraként is ismert szűkebb hazánkban (Erdélyben pedig az RMDSZ-nek húzzák szívesen a talpalávalót), 2010-ben még köztársasági érdemrenddel is kitüntették őket.
Abella a fent említett honlapon:

és a zenekari személyzet sorai között:

A zenekar egyszer már reagált egy portálunkon megjelent hírre (akkor éppen elhatárolódtak a saját énekesüktől), természetesen ezúttal is nyitva áll a lehetőség a tisztázás előtt.
Kuruc.info