Az alábbi képen a Legia Varsó ultráinak koreográfiája látható a tegnapi Európa Liga-meccsen, melyet az izraeli Hapoel Tel-Aviv ellen játszottak. A tökéletesen kivitelezett lelátói látványon egy arcát eltakaró palesztin harcos látható, stilizált arab betűkkel pedig a "Jihad Legia" olvasható a két emelet közötti kerítésen.

Volt, akinek a koreográfia kevésbé tetszett: a balliberális lengyel napilap, a Gazeta Wyborcza internetes kiadásának címoldalán háborodott fel rajta, és értetlenkedve tette fel a kérdést, hogyan tudták bevinni a szurkolók a stadionba ezt az óriási méretű "rasszista" transzparenst. Az újság megszólaltatta a Nigdy Wiecej nevű lengyelországi cionista "jogvédő" szervezet illetékesét, aki botrányosnak minősítette a "kirekesztő látványt", és szégyennek nevezte, hogy ilyen előfordulhat pár hónappal a 2012-es Európa-bajnokság előtt egy lengyel futballstadionban. A Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) illetékese pedig azt nyilatkozta, hogy az UEFA komoly szankciót fog kiszabni emiatt a Legiára, akiknek szurkolói vélhetően nem utazhatnak majd el az izraeli visszavágóra, és a klub is jelentős - akár 100 000 eurós - pénzbüntetésre számíthat.

A Hapoel Tel-Avivot 1927-ben alapították a Palesztinában élő kommunista zsidók. A klub a tel-avivi munkásosztály és a zsidó proletárok klubja lett, a Hapoel sportmozgalmon keresztül a Histadrut nevű baloldali szakszervezet befolyása alá tartoztak. A klub színe vörös-fehér, címerében pedig sarló-kalapács van. Szurkolóik rendszeresen hirdetnek kommunista szimbólumokat, lengetnek Che Guevara-zászlókat.
A varsói Legia szurkolói egyébként a múlt heti GKS Belchatów elleni bajnokin is egy nagy palesztin zászlót raktak a kerítésre, amivel a palesztinok függetlenségét és ENSZ-tagságát támogatták, egyúttal előzetesen üzentek a Hapoel-szurkolóknak is, akik végül nagyon kis létszámban utaztak csak el a tegnapi meccsre.
(Kuruc.info - olvasónktól)