Az elképesztő méreteket öltő cionista agymosás ellenére az európaiak jelentős része Izraelt tekinti a békére leselkedő egyik legfőbb veszélyforrásnak - ez derül ki egy friss felmérésből.

Más eredményt szerettek volna a zsidók
Az Európai Bizottság megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás adatai szerint az európaiak veszélyesebbnek tartják a zsidó államot a világ békéjére nézve, mint Észak-Koreát, Iránt vagy Afganisztánt. A vizsgálatot 15 EU-tagállamban folytatták le, és összesen 7500 polgár véleményét kérték ki.
A részletes eredményeket hétfőn hozzák nyilvánosságra, azonban az International Herald Tribune című lap már kiszivárogtatott bizonyos adatokat. A vizsgálatok során 15 állam nevét helyezték a megkérdezett emberek elé, és megkérték őket, jelöljék meg közülük azokat, amelyek véleményük szerint veszélyeztetik a világ békéjét. A legtöbben a zsidó államot helyezték az első helyre a listán.
A Simon Wiesenthal Központ persze már el is kezdte kongatni a vészharangokat. „A megdöbbentő közvélemény-kutatási adatok, melyek szerint Izrael jobban fenyegeti a világbékét, mint Észak-Korea, Irán vagy Afganisztán, mindenfajta logikának ellentmondanak, ráadásul a rasszizmusról, illetve arról tanúskodnak, hogy az antiszemitizmus soha nem volt ennyire erőteljes jelen az európai társadalmakban a második világháború óta, mint manapság” – fejtegette Marvin Hier rabbi, aközpont egyik vezetője.
De a nagyhatalmú rabbi még ennél is továbbment, és azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben az előzetesen kiszivárogtatott adatok megfelelnek a vizsgálat végső eredményeinek, akkor Izrael le fogja vonni az egyedüli következtetést: az „EU tagállamai a jövőben semmiféle szerepet nem kapnak majd a közel-keleti béketárgyalásokon” – dörögte Marvin Hier.
A zsidó vezetők állítólag rövidesen az Európai Unió legfelsőbb szintű vezetőivel fognak ezügyben találkozni. Alighanem megparancsolják nekik, hogy haladéktalanul tegyenek valamit az „antiszemitizmus terjedése ellen”.
Perge Ottó - jewishfederations.org nyomán
Frissítés: Időközben kiderült, hogy a szóban forgó felmérés 2003-ban készült, az Information Clearing House tévedése nyomán (mely november elsejei keltezéssel közli, frissként tálalva) több lap tévesen vette át a "hírt", köztük például a The Sovereign Independent - és mi is.
"Megkönnyítette a dolgunkat", hogy az elsődleges forrásként szolgáló zsidó honlapon dátum nélkül szerepel az anyag, de "Copyright 2011" jelzéssel, bár az kétségkívül szemet szúrhatott volna, hogy Solana, akivel a zsidók találkozni készültek, már nem tölti be funkcióját (az Európai Unió Tanácsának főtitkára volt) - ha nem lennének teljesen egyformák, jelleg- és jelentéktelenek ezek az EU-s marionettbábuk.
A tévedésért olvasóink elnézését kérjük.