David Wolffsohn
A cionisták szolgálatában álló propagandisták őrültségnek, összeesküvés-elméletnek és antiszemitizmusnak bélyegzik azokat a véleményeket, melyek szerint a zsidók világuralomra törnek. Ha a propagandistáknak igazuk van, akkor a századelőn élt egyik neves cionista vezető őrült, antiszemita volt, aki hitt az összeesküvés-elméletekben, ráadásul még az élükre is állt, híveiről pedig - tehát abszurd módon magukról a zsidókról - ugyancsak ez mondható el...
A The New York Times című lap 1914. szeptember 17-i száma hírt adott egy jelentős cionista vezető haláláról. David Wolffsohn Theodore Herzl utóda volt a World Zionism elnevezésű szervezet élén, és egy időben a Nemzetközi Cionista Szövetséget is ő irányította. Mindemellett Wolffsohn alapította meg a Dél-Afrikai Cionista Szövetséget is. 1944-ben egy Emil Cohen nevű szerző könyvet is írt róla (David Wolffsohn Herzl utóda címen), melyet az Amerikai Cionista Szövetség adott ki.
A lap a következőt írja David Wolffsohn halálhírével kapcsolatban: „Hamburgból érkezett a hír Londonba, hogy elhunyt David Wolfsohn, az ismert cionista, aki egy időben a Nemzetközi Cionista Bizottság vezetője volt. Dr. Wolfsohn tartotta a nyitó és a záró beszédet a nemzetközi cionista kongresszuson Hágában, 1907-ben. A záró beszédében nagyobb egységet sürgetett a zsidók között, és azt mondta, hogy le kell igázniuk az egész világot.”

Perge Ottó - Kuruc.info