Egy évre eltiltotta az autóvezetéstől, és 1325 fontra büntette Lakatos Zoltánt a leicesteri rendőrség, csak azért, mert a kis családjával autókázni ment a saját (azaz nem lopott!) A4-es Audijával. A romaellenes rendőrök azt hozták fel ürügyként, hogy a család 11 személyből állt, de hát tehetnek arról a jó Lakatosék, hogy ennyivel áldotta meg őket a teremtő? Ha otthon hagytak volna néhány purdét, akkor meg az lett volna a baj, mint az egyik rokonuk esetében...

Lakatos Zoltán egy évig nem használhatja autóját, pedig megdolgozott érte
Lakatos Zoltánt 2011. június 18-án állították meg a faji előítéletektől vezérelt rendőrök Leicester központjában, s akkor látták, hogy a mellette ülő 49 éves hölgyön kívül még kilencen tartózkodnak az autóban, ebből hat gyerek - közülük négyet (egy 11, egy 10, egy 7 és egy 5 évest) a csomagtartóban helyeztek el, egymásra téve őket, hogy kényelmesebben utazhassanak.
A gyűlölködő rendőrök például olyan dolgokba kötöttek bele, hogy a gyerekek nem voltak bekötve... - Az nem számít, hiszen csak gyerekek - oldotta meg frappánsan a helyzetet Lakatos Zoltán egy magyar-angol tolmács segítségével.
Végül a rasszista ügyészség újabb romát változtatott áldozattá, bűnösnek találva a családfőt az utasok veszélyeztetésének vádjában, ráadásul addig vizsgálódtak, hogy mit lehetne még ráhúzni az integráció rögös útját járó embertársukra, hogy kiderítették: nem volt biztosítása. Ez utóbbi ürügyén 525 fontos büntetést szabtak ki, így lett a végösszeg 1325.
A meghurcolt család most vélhetően abban reménykedik, hogy Balog Zoltán a saját megtakarított pénzéből fizeti ki a diszkriminációs indíttatásból kiszabott büntetést.
(Kuruc.info - Leicestershire nyomán)