– Repül a, repül a… kismadár! - Imádott kisbabánk tágra nyílt szemmel, tátott szájjal nézi a magasra emelt kanál játékos mozgását. Bal kezünkben a tányér, jobb kezünkben a kiskanál. Egy váratlan, de riadalmat nem keltő mozdulattal hopp, a szájába varázsolunk egy falatot a finom tejbepapiból.
– Repül a, repül a… kismadár! - Nem árt egy újabb csiribí-csiribá: jobb kezünkben a tányér, másikban a kiskanál. Ballal is megy ez, ezt is lenyeli.
– Repül a, repül a… kismadár! - Melyik szülő ne ismerné ezt a jól bevált trükköt?
– Repül a, repül a… szabadmadár! - Meddig akarnak még így etetni országunk valódi vezetői, a zsidó békegalamb küldöttei?
Bal-jobb bal-jobb – így masíroztunk húsz évig a szavazófülkék elé, nekik mindig jól kijött a lépés.
Bal-jobb bal-jobb – menetel a Gárda. Fekete bakancsukkal éppen elkövetik a „félelemkeltés lehetősége” bűncselekményét. Ijedtséget színlelve röppennek föl a békegalambok, azonnal tele a világsajtó a rémséges hírrel – félelmetes a hatalmuk. Számtalan ördögi trükk, irdatlan sok pénz és fegyver áll mögöttük, ám valójában a legnagyobb erejük a mi tudatlanságunk és félelmünk.
Ne féljünk, az etetőszékből kinőttünk már!
Nem az édesanyánk Lendvai Dávid Ibolya és Demszky Orbán Viktor sem az édesapánk. Csupán örökbe fogadtak minket. Legalábbis ők azt hiszik. Nem tudni, mennyi vér csordogál bennük a nagyobbik kisebbség véréből, de a jellembéli rokonság szembetűnő. Sokat vállaltak, így jól jön nekik a világbankos segílyke. A mellékes is hoz valamit a konyhára: nemesfémtolvajlás, erdőlopás, a futtatók futtatása, a multik védelmi pénze, az uzsorakölcsön támogatása. Megkaptak egy takaros kis hazát – a miénket –, amelyből minden mozdíthatót elloptak.
A politikuskérdés ma a legégetőbb problémája a Hazának. A legnagyobb erőfeszítések ellenére sem képesek... internálódni.
Könyves Kálmán
(Kuruc.info)