„A nemzetiszocializmus nem deviancia.” (Archívum)

Nem bűnözők, nem deviánsok
A szociológia a mai kor nemzetiszocialistáinak reprezentánsait a szkinhed mozgalom tagjait deviánsként határozza meg. A szociológia szkinhed fogalma a következő: rendezetlen családi háttérrel rendelkező, deviáns magatartásmintákat magára öltő, frusztrációt agresszióban és gyűlöletben megélő, kallódó fiatal. Persze vannak ilyenek is, de a demokrácia korifeusai számára nem ezen tényezők miatt fontos deviánsként meghatározni ezen eszme híveit.
Vizsgáljuk meg miért válhatott „devianciává” az NS a modern demokratikus társadalomban, mit hordoz és valósít meg princípiumaiban, ami üldözésére készteti a világ új urait.
Deviáns az, aki eltér, nem fogadja el a társadalom érték és normarendszerét. Nézzük melyek azok az értékek és normák, amelyeket a modern demokratikus társadalom a magáénak vall.
A szabadság
A szabadság eszméjét lealacsonyítva ez a társadalom, pontosabban ennek a társadalomnak a valódi irányítói teret engednek a promiszkuitásnak, az abortusznak, a vallásgyalázásnak, az emberi élet legszentebb területeit, szó szerint az életet „támadják meg”.
Az egyenlőség tévtanára hivatkozva a női egyenjogúságot, a multikulturális társadalom elérését, a homoszexualitás elfogadását erőszakolták rá a nyugati társadalmakra, mindezt évtizedekig tartó szoktatással, média általi agymosással sikerült elérniük.
A nyugati társadalmak még a keresztény erkölcs „maszkját” viselik magukon, de már egy új „morál” uralkodik, melyben az egyetlen és abszolút mérték a haszon. A modern társadalom szellemileg kiüresedett kulturális és tudományos életét szellemellenes eszmék, elméletek uralják, ideák helyett csak legális és illegális drogokat „ajánl” és szellemi materializmust.
Egy ideátlan társadalomban szükségszerűen megszületik a „káosz generáció” az erkölcs nélküli, tabukat nem ismerő ifjúság. A fizikai világban az entrópia törvénye uralkodik, a rendezettől a rendezetlen felé halad, minden anyagi létező, mégsem semmisül meg a világegyetem, mert a Teremtő erő fenntartja a fizikai valóságot. Egy társadalom életében ezt a „szerepet” az ideák játsszák. Egy ideáitól megfosztott társadalom az atomjaira hullik, és a nemzetiszocializmus ilyen ideák hordozója, a Káosz erői ezért tekintik ellenségnek és ezért üldözik. Sikerült felépíteniük egy olyan világot, ahol az a deviancia, ami régen normális volt, és az a normális, ami régen deviancia volt. 
A nemzetiszocializmus a jobboldaliság egyik megnyilatkozási formája a modern korban. Az Angliában megszületett, majd onnan elterjedő szkinhed mozgalom felvállalta az örökségét, de ahogy a „klasszikus” nemzetiszocializmus is magába olvasztott olyan negatív dolgokat, amelyek tömegmozgalom mivoltából eredtek, ugyanúgy a szkinhed mozgalom is hordozza azokat, amelyek szubkultúra mivoltából adódnak. De a negatív dolgok mellett pozitívak is fakadnak a szubkultúra mivoltából, erre példa az egyre ismertebbé váló straight edge életforma. 
A jobboldaliság világnézet és nem szubkultúra, csak a mai elsötétült világunkban szubkulturális keretek közé szorult vissza. A szélsőjobboldalnak még inkább rétegzetté kell válnia, az elittől a harcosokig. Hathatásosabban kell közvetítenünk programunkat a társadalom felé, nem szabad „táplálnunk” a velünk kapcsolatos sztereotípiákat.
Képviselnünk kell, meg kell valósítanunk a szélsőjobboldali ideát, a példamutatás a legjobb propaganda.
(Guelf, Regnum Sacrum)