A balliberális oldalon is élénk érdeklődéssel követett honlapunk szenzációs értesülést szerzett: szerdán késő délután a Klubrádióban Váradi Júliának és Rangos Katalinnak ezúttal nem zsidó beszélgetőpartnere lesz.
A hírt több, egymástól független forrásból is megerősítették.
Az „új antiszemitizmus” határán bőségesen túlmenő hír hallatán a Los Angeles-i Simon Wiesenthal Központ vezetősége értesülésünk szerint ma, hétfőn rendkívüli ülést tart, magyar idő szerint este 7 órai kezdettel.
A két rádióst többszöri kísérletünk ellenére sem tudtuk elérni.
A rádiónál dolgozó, állását féltő és ezért név nélkül nyilatkozó takarítónő tájékoztatása szerint a Klubrádió kádárista unalmat lehelő műsorszignáljai egyikét a tururu-tararáról tarara-tururura változtatják.
Úgyszintén bizalmas információnk szerint Arató András, a rádió vezetője felhívta a nem zsidókat kérdező két beosztottja figyelmét, hogy nem használhatják a „drágám, te hogy lehetsz ekkora zseni?” típusú kérdéseket. Váradi és Rangos az instrukciókat „ez a hülye azt hiszi, hogy hülyék vagyunk” morgolódással, vállvonogatás közben vették tudomásul.
A Síp utca-Dob utca-Wesselényi utca által lefedett területen élők nyugalma megőrzése céljából a két beszélgetést több alkalommal szakítják félbe a Budapesti Klezmer Band, a Pa-dö-dö, Rosenberg Dani, Somló, Demjén, Bródy és a Cipő dallamaival, valamint magában az interjúkban Karinthy Micimackójára kétszer is utalnak, és szintén elhangzik, hogy a következő nyári Zsidófesztivál továbbra is zsidó lesz.
Rendőrségi forrásaink adatai szerint a III. kerület Bokor utca 1-3-5-ös szám alatti épületet az adás idején rendőrök zárják el, hogy a hatágú Dávid-csillagos lobogókat lengető, Szent István parki és a Pozsonyi utcai nyugdíjasok ne tarthassák meg tiltakozó tüntetésüket.
Bolgár György a maga részéről a hatás tompítása érdekében már jelezte, Megbeszéljük című műsora végén felolvasott 4 internetes üzenet közül ezúttal nem csak kettőt, de mind a négyet Malamud és Ascher írja, azaz Bolgár a műsorába iktatott pihenőin megkettőzi kommentelői teljesítményét.
Honlapunk „Hírszerző” nicknéven megkereste a magyarországi zsidó közösség egyik vezetőjét, Zoltai Gusztávot, hogy mi a véleménye a Klubrádió megengedhetetlen revizionizmusáról. A volt ávós főzsidó lemondó hangú reakciója csupán ennyi volt: „Már ezek is asszimilálódnak”.
Alitea Guzmán