Ezúton felszólítom Szanyi Tibort, Kálmán Olgát és az ATV szerkesztőségét, hogy haladéktalanul kérjenek elnézést a nézőktől, valamint a „zsidó közösségtől” azért, mert téves információt közöltek az 1944-ben Magyarországról deportált zsidókkal kapcsolatban. Úgy vélem ugyanis, súlyosan sérti a második világháború bármilyen nemzetiségű áldozatainak emlékét, hogy egyes gyűlölettől elvakult emberek, politikai haszonszerzés céljából és/vagy mérhetetlen tudatlanságukból fakadóan, folyamatosan hazugságokat terjesztenek a második világháború bizonyos eseményeivel kapcsolatban.

Véleményem szerint egyébként már az is visszatetsző volt, hogy az ATV Egyenes beszéd című minapi műsorában Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő magából kikelve, politikushoz méltatlan módon hatósági fellépést követelt a magyar választók akaratából a parlamentbe bejutott egyik politikai párttal szemben. Megengedhetetlen, hogy komoly pozíciót betöltő politikusok a nagy nyilvánosság előtt más közéleti személyiségek bebörtönzését, valamelyik rivális politikai erő betiltását követeljék pusztán ideológiai alapon. Miért ad helyet az ATV a demokratikusan megválasztott politikusokkal és híveikkel szemben erőszakra felbujtó, gyűlölködő megnyilvánulásoknak?
A műsorban Szanyi Tibor szájából elhangzott egy egészen nyilvánvalóan téves adat is: „Az államfőnek volt egy mélyen elítélendő és felháborító mondata Izraelben, de tanulságos is, amikor azt mondta a második világháború 44-es időszakáról, hogy a magyar állam tétlenül nézte, ahogy elvittek 600 ezer embert a gázkamrába” – jelentette ki az MSZP-s politikus. (Amennyiben Áder János tényleg ezt mondta, úgy ő is bocsánatkéréssel tartozik – de persze nem azért, amiért a zsidók elvárják tőle.) Kálmán Olga, a kérdező riporter pedig vagy tudatosan nem javította ki a képtelen állítást, vagy pedig saját tudatlanságából fakadóan hallgatott. Mindkét esetben elvárható tőle a bocsánatkérés vagy pedig egy feddés a főnökei részéről. (Esetleg mindkettő.) Idézet következik A Holokauszt Magyarországon elnevezésű weboldalról: „július 9-ig 147 vonattal, német adatok szerint összesen 437.402 zsidót deportáltak”. Idézet a Wikipédiáról: „Edmund Veesenmayer 1944. október 28-án a következőképp számolt be, egy a német külügyminisztériumba küldött jelentésében: Birodalmi területre már elszállítva 430 ezer.” Idézet a Degob honlapjáról: „…május 15. és július 9. között pedig a holokauszt legnagyobb deportálási akciójának keretében mintegy 430 ezer embert hurcoltak - 10-15 ezer kivételével – Auschwitz-Birkenauba.” A további idézetektől eltekintenék, mindamellett felszólítanám Szanyi Tibort, Kálmán Olgát és az ATV szerkesztőit: mivel mindnyájukról köztudott, mennyire szívükön viselik a zsidóság sorsát, és milyen lényeges kérdés számukra a holokauszt, legyenek szívesek, nézzenek utána a zsidóság 1944-ben történő deportálásával kapcsolatos legalapvetőbb információknak. Higgyék el, sok történelmi témájú könyv foglalkozik a témával, és a világhálón is sok fontos adatot találnak.
Igaz ugyan, hogy 1944. november-december folyamán még hozzávetőleg 30-50 ezer budapesti zsidót az ország nyugati határára indítottak erődítési munkálatok elvégzése céljából. Őket azonban semmi esetre sem küldhették gázkamrába, két okból sem: egyrészt, mert Nyugat-Magyarországon nem léteztek gázkamrák (a kőszegi gázkamrával kapcsolatos nevetséges sztorikat talán ne emlegessük, lásd ITT és ITT), másrészt pedig a hivatalos holokauszt-történészek állítása szerint Heinrich Himmler parancsára 1944. októberében vagy novemberében leállították az elgázosításokat Auschwitz-Birkenauban. (A többi úgynevezett „haláltábor” pedig ekkor már nem üzemelt, ha Szanyi Tibor és Kálmán Olga nem tudná.) Ami pedig a munkaszolgálatra küldött zsidókat illeti, róluk még egyetlen hivatalos történész sem állította sohasem, hogy gázkamrában fejezték volna be az életüket.
Így tehát legfeljebb annyi állítható, hogy „437 ezer zsidót küldtek gázkamrába” az akkori Magyarország területéről. Azonban természetesen ez a mondat sem fedi a valóságot, ugyanis akkoriban mindenki tudta, hogy a zsidókat biztonsági megfontolásokból szállítják el, továbbá a német hadiiparban akarják felhasználni a munkaerejüket. (Lásd pl. ITT vagy ITT.) A gázkamrával (és az emberi bőrből készült lámpaernyővel, a szappannal, a halottak testéből készített kolbásszal, trágyával, az elektromos áramos, gőzkalapácsos kivégzésekkel stb.) kapcsolatos híreszteléseket az ellenség háborús propagandájának tartották.
Végezetül – bármennyire is őrjöngeni fog Szanyi Tibor, Kálmán Olga vagy akár az egész ATV-s szerkesztőség – felhívnám a figyelmet: hivatalos holokauszt-történészek is beismerték már, hogy egyáltalán nincsenek egyértelmű írásbeli bizonyítékok a gázkamrában történő kivégzésekre vonatkozóan, egyetlen holttestről sem állapították meg, hogy Ciklon-B mérgezés következtében halt volna meg, és a tárgyi bizonyítékok is meglehetősen ingatag alapokon állnak. (Mint arra a kérdést alaposan tanulmányozó hivatalosnak elismert, habár idővel a tények súlya alatt a revizionistákhoz közeledő Jean Claude Pressac rámutatott.)
Kérném tehát úgy Szanyi Tibortól, mint Kálmán Olgától és az ATV szerkesztőségétől a hivatalos bocsánatkérést a téves adatok és információk közlése miatt. Ezen kívül pedig javasolnám nekik, hogy mielőtt szólásra nyitják a szájukat a holokauszt eseményeivel kapcsolatban, legyenek szívesek, tanulmányozzák a történelemkönyveket. De ne csak a propagandakiadványokat olvasgassák! Nehogy úgy járjanak, mint Szanyi pártelnöke, Mesterházy Attila, aki a Kuruc.info cikkének hatására kénytelen volt egy minapi közleményéből kihúzni azt a részt, amelyben arról írt, hogy Wallenberg golyózáporban a vagonok tetejéről dobálta be a menleveleket a zsidóknak. Javasolnám elsőként a Kuruc.info hasábjain lezajlott két holokauszt-vita során született cikkek elolvasását.
Perge Ottó - Kuruc.info