Az alábbi cikk az Újbuda című kerületi lapból származik:
Fosztogatnak a Kőérberki dűlőn
Az Egérút-Balatoni út - Dobogó út által határolt kiskertek bérlői és tulajdonosak lakossági fórumot szerveztek. Az érintettek a rendőrkapitánytól és Kupper András alpolgármestertől kértek segítséget a betörésekkel, rablásokkal és fenyegetésekkel sújtott környék rendezéséért.
A dűlőn kiskerttel rendelkező lakók szóvivője, Szabó Imre arról tájékoztatott, az elmúlt évek során egyre súlyosabbá vált a bűnözés a területen. A telkekről lelopják a kerítést, levágják a lakókocsik alumínium oldalát, tövestől tépik ki a zöldségeket és a gyümölcsfákat, ha pedig a tulajdonosok kihívják a rendőröket, megfenyegetik őket.
Szabó Imre szerint köztudott, hogy a terrorért egyetlen család a felelős, a rendőrök azonban - állításuk szerint - többszöri tettenérés ellenére sem vonták felelősségre az elkövetőket, inkább hazaküldték őket. A lakók az ellen is szót emeltek. hogy tudomásuk szerint Újbuda önkormányzata területeket kíván bérbeadni az agglomerációból érkező roma családoknak is, ezzel pedig végleg elüldöznék a környékről a kistelkeseket. A lakók nem csak a közbiztonságot hiányolták, a terület elhanyagoltságáért is panaszt emeltek.
Kohári Péter, Újbuda kapitánya elmondta, a rendőrök minden bejelentésre kimennek a helyszínre, de a ritkán lakott térségekben nem tudnak állandó jelenlétet biztosítani. Ígéretet tett arra, hogy a helyzet kezelése érdekében kezdeményezi a Polgárőrség és az Újbudai Közterületfelügyelet bevonását az ellenőrzésbe.A felek megállapodtak abban, hogy telefonon tartják a kapcsolatot, és hogy a szomszédok fokozottan ügyelnek egymás kertjére is. Kupper András elmondta, a terület szabályozásáról további egyeztetések várhatók a közeljövőben.
(Beküldte: Miklós Tamás)
Frissítés: Olvasónk írja:
Egy viszonylag kis területről beszélünk, amit autóból is láthat az, aki az M1-M7 bevezetőjén érkezik Budapestre. Az Egér úttól jobbra kell tekinteni a Budaörsi Repülőtér felé.
A terület sok kis telekre van osztva. A tulajdonosok általában nem laknak itt, inkább napi rendszerességgel jönnek, leginkább Budapestről. Az életkoruk átlaga tuti, hogy 60 felett van, de java részük már a 70-en is túl van. Ez egyben válasz arra a kommentelői kérdésre, hogy "miért nem szerveznek őrséget?" Ezért.
Bevett napirend szerint jönnek, könnyen kifigyelhető módon. Virágot locsolni, kutyát-macskát etetni, hazavinni a pesti lakásba egy kis gyümölcsöt, zöldséget. Évtizedek óta!
Ez egy rendkívül csendes kis terület volt régebben, még az Egér út elkészülte előtt, most már csak csendesnek nevezném. A vigalmi negyed kifejezést használó kommentelő is téved, méghozzá kilométereket. Amiről beszél, az Kamaraerdő fölött, a Tétényi-fennsíknál van, ahol készülnek építeni a zsidó lakóparkot. (Amihez már az útfelújítás is megtörtént! Nekünk évtizedekig csak a kátyútenger út jutott, de ha jön a kampósorrú építkezni, akkor neki jár út... Erről volt cikk is a Kurucon videóval akkoriban.) Itt mindössze két lány "dolgozik", de azok is feljebb, a reptér sarkánál.
Ezt a csendes idillt törte meg pár éve egy ideköltöző cigánycsorda. Tartózkodásuk valószínűleg illegális, mert azt nem gondolnám, hogy vásároltak volna itt ingatlant.
Meg fog lepődni minden olvasó, de ne képzeljen senki kigyúrt, sittes kancigányokat maga elé!
Mindet nem ismerhetjük persze, de a csapat része két 60 fölötti fickó, egy vénasszony, annak a lánya és unokája talán... aztán vélhetőleg a lány "embere" lehet egy 30 körüli ork (róla el tudom képzelni, hogy most engedték ki, mert eddig nem láttuk... viszont a kislány a buszon megkérdezte tőle, hogy: "Apa! Miért ütötted meg anyát?", mikor a luvnya kapott egy sallert a krampusztól.
Egy szó mint száz: komolytalan (semmi erőt nem képviselő) cigánycsürhe, de a környékbeliek életét rendbe tették (mint a cikk mutatja).
Fényes nappal busszal viszik a szajrét a MÉH-be, utána irány a kocsma. Apránként csinálják, valószínűleg nem éri el a rendőrök ingerküszöbét.
Két ott lakó idős magyar nő párbeszédét csíptem el egyszer:
- Rohadt volna meg Hitler, hogy nem ezekkel kezdte! (A klasszikus, ugye...)
- Maradj már csendben, te hülye! Nem akarom, hogy elvigyenek! - jött a válasz (Ez is klasszikus, ugye...)
Ennyit fűznék hozzá, köszönöm, hogy elolvassátok (és esetleg leközlitek). Az országos problémákhoz képest ez piti, de elfeketedett az országnak egy újabb pontja!
Utóiratként: Van köztük egy normális is! Valószínűleg nem is tagja a csapatnak, pedig testvérek lehetnek (a harmadik öreg), de ő normális emberként viselkedik. Ápolt, tiszta ruhában jár, van munkahelye, bérletet mutat a buszon, és néha hangosan szidja a többit. Köszön, illedelmes, és soha nem láttuk még részegen. Ez ide kívánkozik a teljes igazság miatt!
Kitartás!