Nagy veszteséget jelent a családomnak, hogy Demcsák Zsuzsa kormányszóvivővé való kinevezése miatt rólunk negatív felhanggal jelennek meg cikkek – ezt a diósdi kettős emberölés kapcsán előzetes letartóztatásban lévő Sz. István húga siránkozta a Magyar Nemzetnek. Sz. Erika kiemelte, hogy ötvenéves bátyja (aki a televíziós riporter férjének üzlettársa volt) is büntetlen előéletű, tavaly áprilisban vitték el a rendőrök.

Istvánon kívül a népes cigányfamília egy másik tagja ellen is rendőrségi eljárás indult garázdaság miatt. A gyanúsított testvére tagadta, hogy a Koszi klán maffiatevékenységet végezne, vagy prostituáltakat futtatna. – Vendéglátással és építőiparral foglalkozunk, rendes adófizető állampolgárok vagyunk – mondta Sz. Erika. A család azon tagja, aki 2002-ben garázdaság miatt volt büntetve, információink szerint a pokol-hegyi csataként ismert összecsapás miatt került a törvény elé.

Ebben (sajtóbeszámolók szerint) a Koszi klán több – lőfegyverekkel, késekkel felfegyverkezett – tagja csapott össze egy rivális bandával. A harcban ketten lőtt, többen szúrt és vágott sérüléseket szenvedtek.

(MN nyomán)