A Jobbik nem hagyja, hogy a kormánypártok 2018 előtt széthordhassák a rájuk bízott közvagyont - jelentette ki Volner János, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
A politikus szerint Magyarországon évente több mint 400 milliárd forint kárt okoz a korrupció, és Orbán Viktor miniszterelnök gondoskodik arról, hogy a közpénzek felhasználásának eltitkolásával újabb lehetőségeket teremtsen a Fidesz gazdasági és politikai holdudvarának.
Orbán Viktor személyes felelősségének nevezte, hogy kormányzása alatt nőtt a korrupció mértéke. A jobbikos politikus értékelése szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai előrevetítik, hogy a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítása után újabb vállalatoknál növelhetik a közpénzek eltitkolhatóságának lehetőségét.
Volner János szerint a kormányfő az MNB-törvény ügyében elkerülheti a személyes vereséget, ha megbeszéli Áder János köztársasági elnökkel, hogy ne írja alá a jogszabályt. Kérdésre azt is elmondta: ő is levelet ír az államfőnek, amelyben a törvény elutasítása mellett érvel.
(MTI)