Ahogy megjósoltuk: a műhiszti hatására elképzelhető, hogy mégis megtartják Budapesten az aberrált felvonulást,amelyet tegnap határozatban tiltott meg a rendőrség. Bodnár Zsolt a BRKF bűnügyi főigazgató helyettese elmondta, tárgyalnak a szervező civil szervezetekkel. Úgyhogy lehet készülődni.
Elképzelhető, hogy fél pályán, szakaszos lezárásokkal mégis meg lehet tartani a július 5-ére tervezett provokációt.
A rendezvénysorozatot megnyitó idióta Lévai Katalin, szocialista európai parlamenti képviselő elfogadhatatlannak tartja a rendőrségi határozatot.
Mint mondta, Budapesten az állandó építkezések, útjavítások, a bőrfejűek, és ki tudja még milyen szervezetek motoros és egyéb felvonulásai nap mint nap torlódást okoznak. Alább idézünk bővebben a leveléből, mert igen épületes dokumentum.
Legyünk európai módra felnőttek és toleránsak egymás iránt.
Minden civilizált európai országban ez az esemény hagyománnyá vált és nemcsak a közönség rokonszenvét, de a hivatalos hatóságok védelmét is élvezi. Nem tehetjük meg, hogy a társadalom egy jelentős kisebbségének ne engedjük meg, hogy megmutassa magát.
Az indoklás nem állja meg a helyét. Hetekig lehetett lacikonyhás és mozgóvécés happeninget rendezni az ország háza előtt, több száz rendőr védelmezi a homofób Magyar Gárda fellépéseit, miközben képtelenek megvédeni egy békés felvonulás résztvevőit.
Lehetnek ízlésbeli különbségek közöttük, azonban a törvény előtt valamennyien egyenlők vagyunk. Ne fosszuk meg semmilyen alapon embertársainkat a gyülekezés jogától. Ők ugyanolyan hasznos, törvénytisztelő és adófizető tagjai a társadalomnak, mint mi vagyunk.
Budapesten az állandó építkezések, útjavítások, a bőrfejűek és ki tudja még milyen szervezetek motoros és egyéb felvonulásai nap mint nap torlódást okoznak. Nem hinném, hogy egy nyári szombat délelőtti színes felvonulás alapjában zavarná meg a közlekedést a kevésbé frekventált Andrássy úton. Legyünk európai módra felnőttek és toleránsak egymás iránt, legalább évente egy délelőttre.
(MR - Híradó - MTI)