Az egyik "szépség" - bűntársai egy részét lenti kapcsolódó anyagunkban találja
Több mint négyszáz tagja lehet annak a bevándorlókból álló bűnszervezetnek, amelyet a közelmúltban
lepleztek le a kanadai hatóságok. A vagyon elleni bűncselekményekre szakosodott csoport szinte kivétel nélkül Romániából származó cigányokból áll. A Project Mansfieldként ismert ügynek magyar (pontosabban magyarországi) vonatkozása is van.
Magyar szála is van annak a Kanadában, Toronto közelében leleplezett, bevándorlókból álló bűnszervezetnek, amelyről a napokban számolt be a durhami regionális rendőrség. A Magyar Nemzet megkeresésére a hatóság részéről Cathy Bawden őrmester elmondta, eddig 28 cigány ellen emeltek vádat az ügyben, a nyomozók feltételezései szerint azonban körülbelül 400-an lehetnek, akik összefüggésbe hozhatók az Ontario és Québec tartományszerte, elsősorban vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére szakosodott szervezettel. A rendőrség látókörébe került bevándorlók 90 százaléka Romániából származó cigány. Az őrmester jelezte, hogy az ügynek német-, illetve magyarországi vonatkozása is van. Arra azonban, hogy ez pontosan mit jelent, nyomozati okokra hivatkozva nem kívánt bővebben reagálni.
A Project Mansfiled fedőnevű nyomozást 2011 őszén indította el a durhami rendőrség, miután több azonos módon elkövetett lopásról szereztek tudomást Oshawa városában. Később kiderült, hogy Ontario tartomány egész területéről érkeztek hasonló bejelentések a hatóságokhoz. A nyomozás közben, amelyhez a kanadai határőrség, valamint az országos rendőrség is csatlakozott, kiderült, hogy az esetek összefüggenek. Az elkövetők rendszerint ékszerüzleteket és egyéb, kisebb boltokat vettek célba, de előfordult, hogy a nyílt utcán loptak meg idősebb embereket.
(MNO nyomán)