A konzuli szolgálat intézkedett az összeszurkált magyarról szóló hírek hivatalos megerősíttetése érdekében. Feltehetően R. Péterrel azonos az a felismerhetetlenné torzult arcú holttest, amelyre a Szamuj-szigeten bukkantak.
A bangkoki magyar nagykövetség egyelőre nem kapott hivatalos értesítést magyar állampolgár thaiföldi elhalálozásáról - mondta a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője szombaton.
Kaleta Gábor közölte: a konzuli szolgálat intézkedett a sajtóban megjelent hírek hivatalos megerősíttetése érdekében.
A Phuket Wan című lap azt írta, hogy minden bizonnyal egy meggyilkolt magyar férfi holttestére bukkantak Szamuj-szigeten. Az összeszurkált, műanyag zsákba csomogalt áldozatról feltételezik, hogy azonos a 47 éves R. Péterrel, akinek eltűnését szerdán jelentette be szintén Thaiföldön tartózkodó magyar barátja.
A meggyilkolt férfi mellkasán öt, a fején és egyik bokáján két-két késszúrás volt, csuklói össze voltak kötözve, csak egy alsónadrágot viselt, az arca pedig felismerhetetlenné torzult, miután több mint egy hetet lehetett a vízben.
A rendőrség közölte: a férfi Thaiföldön tartózkodó magyar barátja elmondta a nyomozóknak, hogy R. Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Szamuj-szigeten. A szamuji és phuketi rendőrök közösen keresik a gyilkost vagy gyilkosokat.
(MTI)