Idén 100 millió forintot kap a Nemzetstratégiai Intézet - áll abban a határozatban, amelyet kedden közölt a Magyar Közlöny. A kormány rendeletben döntött arról, hogy "a magyar örökség korszerű újrafogalmazása, a magyar jövő valódi határainak felismerése és tudatos kiépítése elősegítésének érdekében szükséges egyes állami feladatok ellátására kormányrendeletben létrehozza a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet".

Amint arról beszámoltunk, Orbán Viktor Szász Jenőt, a Magyar Polgári Párt december elsején Bukarestben koccintgató volt elnökét tette az intézet élére. Pontosabban az ő kedvéért hozta létre ezt a sóhivatalt, ez volt Szász lelépési pénze az erdélyi politikai életből. Cserébe Kövérrel azt ígérték OV-nek, Szász távozásával elhárul az akadály az MPP és az EMNP közötti együttműködés útjából az akadály, de kiderült, hogy átverték a főnöküket: a Szász által irányított új MPP-elnök sem volt hajlandó összefogni a másik, Orbánhoz közel álló párttal, ehelyett az RMDSZ-hez dörgölőzik, sőt neki kampányolt Szász Jenővel együtt... Orbán pedig válaszul nem kirúgja, hanem ad neki százmilliót, miközben semmire sincs pénz ebben az országban, annyira, hogy most éppen az ingyenes felsőoktatástól fosztják meg fiataljainkat.
Íme a portálunk által 2009-ben felfedezett híradórészlet, melyen Jenőke besétál az Erdély elrablását ünneplők közé (0:34-től látható):
Az Orbán Viktor által jegyzett határozatból kiderül, hogy a kormány a fenti célra még 2012-ben 100 millió forintot kíván elkölteni, az intézet létszáma pedig 2013. januári indulásakor száz fős lesz.
Orbán arra is utasítja Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, hogy a kutatóintézet jövő évi működésének forrásai a 2013. évi költségvetési törvényjavaslatban módosító indítvány formájában szerepeljen a Miniszterelnökség fejezetben, külön költségvetési cím alatt.
(Kuruc.info - HVG nyomán)