Bár Kriza Ákos azt állította nemrég, hogy hallja és érti a miskolci emberek hangját, úgy tűnik, valamit alaposan félreértett: a lakosság az elmúlt hetekben nemcsak a Világsátort utasította el, de vele együtt a Fidesz-MSZP „felzárkóztató-bizniszét” is. Ehhez képest jön az újabb hír: az 1,7 milliárdos cigány központ bukása után a Fidesz laptoppal és internettel vigasztalja a miskolci cigányokat, ezúttal 4 milliárd forintot véve ki az adófizetők amúgy is vékony pénztárcájából - írják közleményükben a miskolci jobbikosok.
A nemzeti ellenzék pártja szerint a Fidesz semmit sem tanult, és semmit sem felejtett a Jobbik Világsátorbontása óta. Kriza Ákos a kormánnyal – és nem a miskolciakkal – kéz a kézben járja tovább a felzárkóztatás bukott útját, melynek újabb fejezeteként immár kitárulhat a digitális világ a putriban is. Az, hogy számtalan devizacsapdában fuldokló szülő több műszakban dolgozva sem tud számítógépet vásárolni, és rengeteg tehetséges, szorgalmas gyermek csak az iskolában fér hozzá az internethez, nem érdekli a kormányt, az viszont nagyon is, hogy digitalizálja a cigánysort.
Hogy emögött gazdasági érdek áll, vagy szimplán emberi hülyeség, nehéz megmondani, egy azonban biztos: a Fidesz várakozásaival ellentétben a laptop és a világháló nem fogja javítani sem a cigánygyerekek iskolai teljesítményét, sem digitális írástudását, sem pedig a szülők elhelyezkedési esélyeit. Ellenben azt üzeni a mélyigénytelen családoknak, hogy az ingyen malac, a tűzifa, a tankönyv, a jogsegély után már ezért sem kell megdolgozni, elég mértéktelenül szaporodni, a számlát pedig majd rendezik az adófizetők. Ez pedig ily módon nem más, mint újabb aljas provokálása a törvénytisztelő többségnek, mely előbb utóbb társadalmi robbanást fog előidézni.
Ennek elkerülése érdekében felszólítjuk Kriza Ákos polgármestert, a város érdekében térjen le erről az útról, utasítsa vissza a cigányság újabb, érdemtelen jutalmazását, egyben jelezze pártja rózsadombi romastratégái felé, hogy Miskolcon a felzárkóztatás - bármennyire is hihetetlennek tűnik az elköltött milliárdok fényében - még nem a digitális írástudásnál tart, hanem a fürdésnél, és a WC használatnál. A Jobbik úgy véli, ezeket a kompetenciákat az érintettek nem az internetről fogják megtanulni, hanem a bentlakásos iskolák nevelőitől - zárul Jakab Péterék közleménye.
Már meg is van a 4 milliárd forint helye, ha valóban megoldani akarjuk a problémát, és nem megélni belőle…