A Jobbik értetlenül és mélységesen felháborodva áll a Szolnoki Olaj KK – Hapoel Holon nemzetközi kosárlabda mérkőzésen történtek előtt. A biztonságért felelős cég – indokolatlanul sok rendőrrel kiegészülve – nem engedte, hogy a hazai csapat szurkolói a mérkőzésre bevigyék a magyar zászlóikat.
A jogosan feltett miértre azt a választ kapták, hogy az izraeli csapat biztonsági vezetőjének az volt a kérése, ne engedjék be a magyar zászlókat, ellenkező esetben az izraeli csapat nem lép pályára. A hűséges „magyar” alattvalók ezt még megtoldották azzal a döbbenetes döntéssel, hogy a szurkolói drapériákat sem engedték be, és a reklamáló szurkolókat a Fidesz által hozott törvényre hivatkozva a mérkőzésekről való kitiltással fenyegették.
A Jobbik felszólítja Szalay Ferenc polgármestert – aki a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke is –, valamint Pintér Sándor belügyminisztert, valljanak színt arról, hogy egy Szolnok város által támogatott csapatnál a magyar zászló miért nem lehet jelen a mérkőzésen. Továbbá vizsgálják ki, hogy a rendőröknek és a Védelem Holding Zrt. szolgálatban lévő biztonsági őreinek ki adott utasítást erre a förtelmes, a magyar nemzetet mélyen sértő és megalázó intézkedésre - áll a Jobbik közleményében.
A Jobbik sportkabinete azt javasolja a polgármesternek, hogy a szurkolók felé – akik mindenhova elkísérik az általuk szeretett csapatot – egy bocsánatkérést préseljen ki magából.