Olvasónk levele:
Kedves Kurucok!
Egy olyan esetről kell írnom most Nektek, ami nagy valószínűséggel nem fog nyilvánosságot kapni, de nem mehetünk el e hazaáruló tettek mellett. 2013.2.19-én este rendezték a Szolnoki Olaj - Hapoel Holon (izraeli, gondolom, nem kell magyaráznom) nemzetközi Eurochallenge kosárlabdameccset a Tiszaligetben. A tét nem volt kicsi, magyar csapatunknak nyerni kellett ahhoz, hogy továbbjutási esélyei megmaradjanak. Erre készült a teljes szolnoki szurkolótábor.
Azt már lassan-lassan megszokhattuk, hogy motozás után juthatunk be a csarnokba. Ezzel még nem is lenne olyan nagy probléma. De ami utána történt, az már mélységesen felháborított, és magyarságomban mélyen megsértett. Történt ugyanis, hogy a rendezői gárda, a rendőrséggel karöltve, nem engedélyezte a szurkolói csoportjaink drapijait bevinni a meccsre. Önmagában már ez is megdöbbentő, de ami végleg kiverte nálam a biztosítékot: nem engedték bevinni a magyar zászlót a csarnokba! Egy nemzetközi mérkőzésen, ahol egy magyar csapat játszik egy külföldivel... Mi ez, ha nem egyértelmű hazaárulás? Szégyen, gyalázat!
A csarnokban a kelleténél jóval több rendőr, rendező volt, még a lelátón, köztünk, szurkolók között is. Megfélemlítési céllal voltak ott. Közölték, aki "rosszat mond", azt azonnal kiviszik. Ha nem megy "önként" a rendezőkkel, majd jönnek érte a sünök!
Én is szóváltásba kerültem az egyik ilyen "helyi erővel", miután a "rohadt zsidók" kifejezés elhagyta a számat. Mikor megkérdeztem a velem kötözködő rendezőt, hogy miért nem engedik be a magyar zászlót, annyit felelt: jó, majd akkor szólok a rendőröknek, hogy vigyenek ki és tiltsanak ki a mérkőzésekről! No comment...
Szeretném azért kiemelni a szolnoki szurkolók helyes cselekedetét: miután nem bírták el ezt a magyarságot sértő megaláztatást, mindhárom szurkolói csoport elhagyta a lelátót!
Feltennék még egy pár kérdést: a szolnoki klub miért hagyhatja, hogy ezt megtegyék velünk, magyarokkal, szolnoki szurkolókkal?
Milyen világban élünk, ahol Magyarországon tiltják a magyar zászló kihelyezését?!
Miért van az, hogy a fitymahiányosok már mindent megtehetnek, és tovább tiporhatják a magyart (lásd magyar-román zárt kapus focimeccs)?
Nem elég, hogy a politikában, a gazdaságban tönkretesznek bennünket, de még a sporteseményeinket is elrontják?
Egy magyarérzelmű hazafi Szolnokról
Az esetről az Olajkk.hu is beszámolt:
Meccs "B" közép nélkül
Csendes volt a lelátó...
Zoom
A túlbuzgó rendezőknek nem sikerült beengedni sem a csoport drapikat, sem a székely, sem a magyar(!) zászlót. A három szurkolói csoport egységesen elhagyta a Tiszaligeti Sportcsarnokot. Milyen világ az, amikor Magyarországon tiltják a magyar zászlót?
Szolnoki Olaj KK – Hapoel Holon 81–66 (28–16, 16–7, 24–19, 13–24)
Szolnok: FLORENCE 20/18, Németh 4, SEHOVICS 13/3, Szabó 9, Báder 11. Csere: Simon 7, Horváth -, Fodor 3/3, Gay 8, Trepák 6/6, Mándoki -, Csaba -.
Holon: Waters 5, Dyson 6, Rosen 6/3, HILL 18, HASSELL 24. Csere: Harrush 7/3, Elias-Pour -.
Kipontozódott: Szabó (40. perc), ill. Waters (28. perc).
Kapcsolódó: