Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy ne engedélyezze a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnapra tervezett felvonulását - hangzott el az M1 Az Este című műsorának pénteki adásában.
Mint ismeretes, a Nemzeti Érzelmű Motorosok eredetileg Adj gázt! címmel akartak felvonulni az Élősködők menetével egy napon, de nem egy időben, amint azt az MTI hazudja (bár kétségkívül úgy lett volna az igazi). A szóban forgó holoszeánsz (minden nap van legalább egy) vasárnap lesz, a Margit hídtól indul a tömeg a Carl Lutz rakpartra.
Orbán április 8-án a Parlamentben válaszolt alázatosan Steiner Pál szocialista zsidó képviselő azonnali követelésére, és kijelentette, arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek "sérthetnék a holokauszt áldozataira emlékezők emberi méltóságát". (Ugyanakkor szerintük a közszeméremsértő buzivonaglás senki érzékenységét nem sérti, ezért azt engedélyezték.)
A program, ha valakit érdekelne: Vasárnap délután 4 órakor találkozó Budapesten, a Margit híd pesti hídfőjénél, a Képviselői Irodaház előtt. Innen vonulnak a Carl Lutz rakpartra. A műsorvezető: D. Tóth Kriszta, díszvendég Agnes Hirschi. Közreműködők: Frölich Róbert, Geszti Péter és a Gringo Sztár, Gerendás Péter, Oláh Gergő, Galkó Balázs, Klezmerész Együttes.A rendőrség ezután megtiltotta a rendezvényt, majd a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság - ugyancsak felsőbb utasításra, elképesztő indoklással - elutasította a motorosok fellebbezését. Ugyanakkor a Nemzeti Érzelmű Motorosok újabb vonulást jelentettek be most vasárnapra, de más néven és útvonalon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken közölte: a motoros felvonulást tudomásul vette.
A Nemzeti Érzelmű Motorosok a korábbitól eltérő útvonalra (ezúttal nem érintették volna a Dohány utcai zsinagógát), más elnevezéssel (Tavaszi évadnyitó) és céllal jelentettek be rendezvényt. Ezt a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítani fogja - írta a BRFK.
Ezután Steiner Pál újból utasította a miniszterelnököt: haladéktalanul intézkedjen, hogy a rendőrség megakadályozza a Nemzeti Érzelmű Motorosok tervezett felvonulását, mert szerinte a kormányfő szavahihetőségét kérdőjelezi meg, ha a "neonáci provokáció" megvalósulhat Budapesten. (Ezért nem érdemes soha, semmiért bocsánatot kérni tőlük, és ezért nem érdemes soha a legkisebb engedményt tenni nekik, mert csak még pofátlanabbak lesznek - a szerk.)
„Nyugalom, a kormány tudja a dolgát!” - tolmácsolta Orbán Viktor kormányfő álláspontját Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken - és már teljesítette is a legújabb zsidó parancsot.
Zoom
Frissítés: Indoklás nélkül tiltották be
A rendőrség megtiltotta a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének vasárnap délelőttre tervezett újabb felvonulását - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
A rendezvény vasárnap 10 órától a XIV. kerületi Műjégpályától indult volna.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közleményben emlékeztet arra, hogy "a bejelentő korábban, a most tiltott demonstrációval nagyrészt megegyező időszakra szervezett rendezvényét "Adj gázt!" megnevezéssel jelentette be".
Mint írták, a rendezvényt Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta. A Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesülete a tiltó határozat ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, amelyet a bíróság elutasított és a tiltó határozatot hatályában fenntartotta.
(Kuruc.info - MTI nyomán, kép: Scenic)