A Budapesten hivatalos látogatáson tartózkodó Szergej Lavrov a mai napon ellátogatott a Dohány utcai zsinagóga Wesselényi utcai oldalán található Hősök kertjébe - adja hírül a Mazsihisz honlapja.

A külügyminisztert Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ügyvezető igazgatója (volt munkásőr - a szerk.) fogadta. Szergej Lavrov a "Hősök kertjében" koszorút helyezett el a budapesti gettót "felszabadító" szovjet hadsereg tiszteletére állított emléktáblánál.
Az emléktáblán az alábbi szöveg olvasható: "A felszabadító szovjet hadsereg 1945. január 18-án lerombolta a budapesti gettót" - idézi a szöveget - helytelenül - a Mazsihisz.hu.
Talán azt hitte, nem illetlenség a "felszabadítók" emléktáblájának megkoszorúzása Magyarországon, hiszen a kormánynak esze ágában sincs eltávolítani a fővárosi szovjet emlékművet, amiből akár azt a következtetést is levonhatta, még ma is aktuális, amit Nagy Imre így fogalmazott meg: "Népünk szeretetéből és hálájából fonunk hervadhatatlan koszorút drága Sztálin elvtársunk emlékének"
(Kuruc.info)