Az egyetlen felcsúti trafik üzemeltetési jogát a földpályázat nyertese, Flier János veje nyerte.

Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Lévai Anikó földtulajdonostársának és mintegy 80 hektáros felcsúti birtokának művelője, az állami földbérletpályázaton családjával Felcsúton abszolút győztes Flier Jánosnak a veje, Junek Károly nyerte el a Felcsúton kiadott egyetlen trafiknyitási jogot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nyilvános koncessziós pályázatán. Junek Károly felesége, Junek Nikolett – született Flier Nikolett – az állami földbérletpályázaton tavaly Felcsúton húsz évre nyert el egy 88 hektáros földbérletet.
A 2000 fő alatti településeken, amilyen például Felcsút is, egyetlen nemzeti dohánybolt nyitható. A monopolhelyzetet megszerzett üzletember így maga értékesítheti portékáját az Orbán Viktor alapítványa által működtetett Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia rendezvényeire látogatóknak is. Érdemes megjegyezni, hogy a rohamtempóban épülő, jövőre elkészülő stadion befogadóképessége ugyan 3500 fő, ám koncertekre akár tízezer ember befogadására is alkalmassá tehető a fűre tett széksorokkal.
A győztes apósa, Flier János az első Orbán-kormány idején egyik napról a másikra lett autóvillamossági szerelőből a 12 privatizált agrárcég egyikének, a Herceghalmi Kísérleti Gazdaságnak a vezetője, majd negyvenszázalékos tulajdonosa. Ezután átadta a helyét Kenyeres Sándor üzleti csoportjának. A 2002. évi választási bukás után életre hívott polgári köröket Felcsúton Flier János vezette, aki azóta többször cserélt földet Lévai Anikóval, Orbán Viktor feleségével, és a helyiek szerint ő műveli a miniszterelnök feleségének felcsúti és bicskei földjeit.
Ezek a 2010. évi vagyonbevallás szerint úgy 75 hektárt tesznek ki Felcsúton és Bicskén. Flier János veje Bicskén is nyert egy nemzeti dohányboltot. Junek Nikolett a Vidékfejlesztési Minisztériumban dolgozik, és mára eltávolította asszonyneve mellől a korábban zárójelben megjelent Flier nevet a legnagyobb közösségi portálról.
(Nol nyomán)