Eredményesen demonstrált az állami oktatás mellett több napon át a Jobbik Hajdúsámsonban. Rubi Gergely országgyűlési képviselő portálunknak elmondta, esténként, a város főterén „A Hitgyüli igazi arca” címmel mutatták be kivetítőn a tényfeltáró videókat, amelyek a Kuruc.info hírportálon megtekinthetők (pl. itt és itt is - a szerk.). Az akcióknak és számos elszánt hajdúsámsoni pedagógusnak köszönhetően eddig mintegy 100 gyereket írattak be az állami iskolába. A beiratkozásnak nincs vége, erre a szülőknek egész nyáron lesz lehetőségük.
Zoom
Hajdúsámson önkormányzata tavaly májusban döntött úgy, hogy a helyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartói jogát a Hit Gyülekezetének adja át. A határozat ellen a szülők és a Jobbik is tüntetett, a döntést Hajdú-Bihar-megyei Kormányhivatal megtámadta a bíróságon. A Debreceni Törvényszék a Kormányhivatalnak adott igazat. Ennek a döntésnek a felülvizsgálatát kérte az önkormányzat a Kúriától. A Kúria szerint Hajdúsámson Önkormányzata törvényesen járt el, így szeptembertől az álkeresztény bizniszszekta működtetheti Hajdú-Bihar egyik legnagyobb általános iskoláját. Ám a nem megfelelő tájékoztatás miatt csak kevés szülőhöz jutott el a hír, hogy a hitgyülis iskola mellett megfelelő számú jelentkező esetén lesz állami oktatás is Hajdúsámsonban, az iskola Jókai utcai épületében. Éppen ezért a többestés szabadtéri vetítés mellett csütörtökön a Jobbik szórólapon hívta fel a hajdúsámsoni, sámsonkerti és martinkai szülők figyelmét, hogy a debreceni Csapókerti Általános Iskola hajdúsámsoni tagintézményébe jelentkezhetnek mindazok, akik nem szeretnék a Hitgyüli „gondjaira” bízni gyermeküket.
Zoom
A sikeres akciónak köszönhetően közel 100 szülő már beíratta gyermekét az állami iskolába. A beiratkozás nem zárult le, erre a nyári szünetben is van lehetőség. Június 24-28. között Debrecenben, a Csapókerti Általános Iskola titkárságán (Debrecen, Jánosi utca 86. szám) ezt követően pedig a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Debreceni Tankerületében (Debrecen, Kálvin tér 11.) ügyfélfogadási időben, kedden és csütörtökön 8-16 óra között.
A Jobbik azonban nem áll meg itt, egész nyáron demonstrál az állami iskola mellett és hamarosan újabb tényfeltáró videó összeállítással jelentkezik.