A kormány a támadások ellenére is építeni fogja az országot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a felcsúti faluház avatásán, amelyről a kormányzati honlapon tettek közzé videót.
„Akárhogy gúnyolódnak, akárhogy támadnak is, az országot építeni fogjuk. Itt Felcsúton és az ország minden pontján" – mondta avató beszédében a miniszterelnök, aki szerint azon dolgozik a kormány, hogy magyarnak lenni továbbra is felemelő érzés legyen.

Szerinte Magyarországon ma még nem igaz az a mondás, hogy minőségi életet igazán csak vidéken lehet élni. Nagyon sok településen kell még faluházakat, közösségi tereket kialakítani ahhoz, hogy az emberek úgy érezhessék, bár falun élnek, mindenhez hozzáférnek, amihez a fővárosiak.
Orbán Viktor azt mondta, Magyarország olyan ország, ahol, ha a miniszterelnök falujában történik valami, abból politikai ügy lesz. De "sok minden fog még történni Felcsúton, üzenem a politikai ellenfeleinknek, mert hiába csinálnak ezekből a kérdésekből politikai ügyet, az élet már csak olyan mifelénk, hogy a karaván halad, és haladni fog a jövőben is".

Mészáros Lőrinc Felcsút fideszes polgármesterére utalva úgy fogalmazott: "még úttörőnyakkendőt sem tudtak a nyakába kötni Lőrincnek, nem csoda, hogy most ugyanazok kötelet emlegetnek, de az sem lesz sikeres". A miniszterelnök végül megemlítette azt is, hogy a kormány negyvenmillió forintnyi adósságot vállalt át Felcsúttól.
(MTI)
Kapcsolódó: