Egy évvel ezelőtt történt a soroksári gyilkosság, amikor egy asszonyt brutális kegyetlenséggel megöltek kocogás közben. A holttestét férje a rendőrökkel együtt találta meg a bokrok között, a tetteseket egyelőre nem találja a rendőrség.
Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-nek adott interjújában beszélt a gyilkosságról és a nyomozásról is. A napokban felajánlott ötmillió forintos nyomravezetői díjról a főügyész elmondta, erre többnyire akkor kerül sor, amikor egy ügyben minden lehetséges szálat lenyomoztak, mégis holtpontra jutott az eljárás, és külső segítségre, új, a laikusok számára esetleg jelentéktelennek tűnő információmorzsára van szükség, ami lendületet adhat a nyomozásnak.
Zoom
Schobert Norbert nagy port kavart, de őszinte Facebook-bejegyzése a gyilkosság utáni napokból
Néhány hete a Jobbik országos elnöksége is felajánlott egymillió forintot a nyomozás elősegítésére.
A főügyész bízik abban, hogy előbb vagy utóbb látókörbe kerül az elkövető vagy az elkövetők, és akkor a helyszínen rögzített DNS-maradványok jó esélyt adnak arra, hogy kétséget kizáróan bizonyítható legyen, ki a gyilkos.
A nyomozás során a legkülönbözőbb verziók vetődtek fel, még az a lehetőség sem zárható ki, hogy olyan külföldiek követték el a cselekményt, akik vízi úton érkeztek a Duna-parti helyszínre és ugyanúgy távoztak.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: Soroksári gyilkosság: "Tudom, hogy szembe kell majd néznem azokkal, akik ezt tették a lányommal"
Megtörte a csendet az egy éve kegyetlenül meggyilkolt Kardosné Gyurik Krisztina (†36) édesanyja. Katalin úgy döntött, kilép a nyilvánosság elé.
– Kriszta az egyetlen gyerekünk, ő volt a támaszunk, az életünk. A gyilkosok azzal, hogy kioltották a kicsim életét, elvették a jövőnket. Egy évig hallgattunk. A mély fájdalomtól meg sem tudtunk volna szólalni, de most úgy éreztük, eljött az idő, hogy megtörjem a csendet – sóhajtott Katalin.

– A kezdeti bénultság után rajtam is, és a férjemen is eluralkodott a mély fájdalom, amit tetéz, hogy a mai napig nem tudjuk, hogy kik, miért és hogyan gyilkolták meg az egyetlen kincsemet. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de szembe kell majd néznem azokkal, akik ezt tették a lányommal – fogalmazott Katalin, akit nagyon megviselt, amikor megtudta, hogy Krisztina milyen hevesen védte az életét a támadóival szemben.
– Amikor meghallottam, hogy a kicsim megverte a gyilkosait, a torkomba vert a szívem. Arra gondoltam, mennyit szenvedett, és senki nem segített neki. De az, hogy így küzdött, abból a lányomra ismerek, igazi kis kos volt, nem hódolt volna be senkinek – tette hozzá az édesanya, aki most már unokáját, Rolandot félti a legjobban.
A kisfiú ugyanis nagyon nehezen dolgozza fel édesanyja elvesztését. Eddig nem járt ki a temetőbe, azonban Krisztina halálának egy éves évfordulóján virágot vitt anyukája sírjára. Rolandot foglalkoztatják a gyilkosságról szóló hírek, azt is tudja már, hogy a rendőrök két férfit keresnek.
Krisztinát tavaly szeptember 25-én gyilkolták meg brutális kegyetlenséggel, amikor kocogott. Lemeztelenített, megkötözött, megalázott holttestét férje a rendőrökkel együtt találta meg a bokrok között. Az ügyben 7,2 millió nyomravezetői díjat tűztek ki összesen.
(Blikk nyomán)
Kapcsolódó: