Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint feltűnő, hogy a konfliktus most arról szól, melyik szervezet kapja meg a holoemlékév alkalmából megítélt támogatást.
Zoom
Latorcai (a félreértések elkerülése végett: középen) éppen bejelenti Szegeden a milliárdos örömhírt
A kormány nem kíván beleszólni a zsidó szervezetek vitájába a Miniszterelnökség államtitkára szerint - írta a Magyar Hírlap csütörtökön. A lapnak Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára kijelentette: "a kormánynak nem tiszte, és nem is kíván beleszólni, még kevésbé igazságot tenni a zsidó szervezetek egymás közötti belső vitáiban".
Az államtitkár szerint feltűnő, hogy a konfliktus most arról szól, melyik szervezet kapja meg a holoemlékév alkalmából megítélt támogatást. "Ez pedig immáron nyilvánvalóvá teszi mindenki számára azt a tényt, amit eddig csak a legközvetlenebb érintettek tudtak, nevezetesen: véget ért az emlékévvel szemben a Mazsihisz által hirdetett bojkott" - mondta.
A Miniszterelnökség tájékoztatása alapján a lap azt írta: több mint ötmilliárd forinttal támogatja a kormány a hazai zsinagógák "méltó" megőrzését, felújításukat, állagmegóvásukat.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: