Jogállamokban úgy 20 évet ülne
Jogellenesen használta a gumilövedékeket a rendőrség a tavaly őszi tüntetéseken - állítja az eddig a rendőrterroristák kimosásában jeleskedő Fővárosi Főügyészség, amely Gergényi, Bene, Gyurcsány és Petrétei ellen eljárást sem indított. Felmerül a kérdés, hogy ha ezt kimondták, a továbbiakban is megúszhatják-e a sortüzet vezénylő fenti bűnözők. Az ügyészség szerint igen, ami jogi nonszensz és újabb bűnpártolás. A rendőrterroristák több mint 150 polgárt sebesítettek meg tavaly ősszel, többeket szemen lőttek és egy életre megnyomorítottak.

A szervezet országos rendőrfőkapitánynak küldött állásfoglalásában az áll, hogy a belügyminisztériumi utasítás ugyan nem fogalmaz egyértelműen, ám a rendőrségi törvény pontosan előírja a kényszerítő eszköz használatát. Morvai Attila szóvivő a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy az ügyben nem kezdeményeznek büntetőeljárást, de az ORFK vezetője dönthet fegyelmi eljárások indításáról.

Kuruc.info kommentár: Elképesztő, vagyis nagyon logikus, hiszen Kurvaországban élünk. Az ORFK vezére majd (maximum) ejnyebejnyézik, esetleg elvesz egy vállap-csillagot a szemkilövetőktől. Ugye Önök sem gondolják komolyan, hogy ilyen súlyos bűncselekmény-sorozat esetén, amikor az ügyészségnek hivatalból kéne vádat emelnie, szaros állásfoglalások bármit is érnek.

A zömmel komcsik vezette ügyészség egyik trükkje, hogy ha megállapítja is különféle rendőri bűncselekmények megtörténtét, "nem talál" hozzá tettest, hol a maszkokra, hol egyébre hivatkozva. Akkor sem, ha a tettesek-gyanúsítottak személye nagyon jól behatárolható. Arról nem is szólva, hogy a parancsnoki felelősség miatt a főávósokat, és az őket utasító-felügyelő judeonáci kormánytagokat - élükön Fletóval - kéne elsőrendűen bíróság elé állítani. A kisávósok természetesen ugyancsak börtönt érdemelnek, de gyakran még őket is kimossák. A fővárosi főügyész, Ihász Sándor és több vezetőtársa pofátlanságára jellemző, hogy sok esetben kihallgatni sem hajlandó olyan rendőrterroristákat, akik október 23-án bizonyíthatóan a helyszínen voltak és bántalmazásokban vettek részt.

Libényi János - Kuruc.info