Három napot töltött szabadlábon az a 21 éves türjei "fiatalember", aki rablással próbálta enyhíteni anyagi gondjait. Hamar lebukott, nemrég vádat is emeltek ellene.
A zsarolás, lopás, közokirat­hamisítás miatt már elítélt K. Enrico 2016. január 27­-én szabadult ki a szemérem elleni erőszak miatt rá kiszabott fogház(!)büntetéséből. A vádiratba foglaltak szerint a szabadlábra kerülés jeles eseményét családi körben megünnepelte, ám "rádöbbent", hogy semmi jövedelme nincs.
Arra az elhatározásra jutott, hogy bármi áron, ha kell, erőszakkal szerez pénzt. Január 29­-én délután kerekedett fel, hátizsákjába símaszkot, kesztyűt, kést, váltóruhát tett, és Zalaegerszegre utazott. A városban a Zrínyi utcai dohányboltot szemelte ki magának, a rablás előtt a közeli parkban átöltözött, maszkot, kesztyűt húzott, a hátizsákból magához vette a kést.
Fél hét előtt nem sokkal lépett be a trafikba, az ajtó becsukta maga után, majd a kést elővéve felszólította az eladót, hogy mindent adjon oda. A megrémült nő sikoltozni kezdett, és megmutatta, hol van a pénztárgép.
Enrico a kasszából 276 ezer forintot emelt ki, majd "futva távozott". Visszasietett a parkba, a hátizsákját magához vette, visszaöltözött korábbi ruhájába, majd taxival hazautazott Türjére. A kést betette otthon a többi közé, és az autóval még elvitette magát nagyanyjához is. A rendőrök fél napon belül nyomára jutottak és elfogták, az elrabolt pénz pár ezer forint híján megkerült.
A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a 21 éves férfi ellen az egerszegi járási és nyomozó ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a napokban.
(Zaol nyomán)