Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője kész vitázni a bevándorlásról Tóth Bertalannal, az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjével.
A kormánypárti politikus erről az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát vezető szocialista Molnár Zsoltnak küldött levelében tájékoztatott, amelyet a Fidesz-frakció sajtóosztálya juttatott el szerdán az MTI-hez.
Előzőleg Molnár Zsolt sajtótájékoztatón azt közölte: a schengeni határvédelemről, a bevándorlásról, a nemzeti konzultációról, az "ördögi Rogán-tervről" és a "nem létező Soros-tervről" nyilvános, televíziós vitára hívja ki Gulyás Gergelyt, a Fidesz új frakcióvezetőjét és Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert.
Gulyás Gergely a Molnár Zsoltnak címzett válaszlevelében azt írta: "állunk rendelkezésre a bevándorlással kapcsolatos vitára". A Fidesz frakcióvezetőjeként szívesen vitatkozik Tóth Bertalan szocialista frakcióvezetővel, Németh Szilárd, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke pedig örömmel vitázik a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökével – közölte.