"Pócs Jánosnak nincs helye a közéletben" – jelentette ki a párbeszédes Szabó Tímea ellenzéki pártok képviselőnőinek közös sajtótájékoztatóján, ahol arra kérték Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy szólítsa fel lemondásra a fideszes politikust.
Zoom
Ízelítő az alábbi videóból... Csak erős idegzetűeknek!
A szocialista, jobbikos, DK-s, LMP-s, párbeszédes és független politikusok sajtótájékoztatója után a fideszes épp szembesétált a képviselőnőkkel, akik őt is rögvest kérdőre vonták, ha lehet így fogalmazni...
Vigyázat, rendkívül felkavaró képsorok, hisztiző, rikácsoló szélsőliberális nőszemélyek, Vadai feje egészen közelről stb.:
A vészkorszakozás az új összellenzéki téma
A jobbikos Varga-Damm Andrea a sajtótájékoztatón egyébként arról beszélt: a mai magyar demokráciában elfogadhatatlan, hogy egy társadalmi csoportot így megbélyegezzenek és megszégyenítsenek. Szerinte ha Pócs János jobbikos lenne, akkor a legfőbb ügyész már elrendelte volna a nyomozást. (A lakásmaffia-ügyekben, melyeknek részese volt, valamiért nem sürgeti a nyomozást - a szerk.)
Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt hetekben sokat beszélt az Európai Néppárt "hasznos idiótáiról", de keveset beszélt a Fidesz "haszontalan idiótáiról". A "vészkorszakban megölt romák számát meg sem lehet becsülni, azt harminc- és hetvenezer közé teszik" – hazudta. A Fidesz azonban szerinte az utóbbi években "megpróbálja relativizálni a vészkorszakot". A miniszterelnök úgy mutatja be magát, mint aki fellép a szélsőséges megnyilvánulások ellen, de saját párttársa esetében nem teszi meg a szükséges lépéseket – közölte Vadai, megjegyezve: ezért is fordulnak Kövér Lászlóhoz.
Az MSZP-s Gurmai Zita kijelentette: aki "a holokauszt után is emberek elégetésével viccelődik, annak nem egyszerűen rossz a humora, hanem egyszerűn náci". Egy normális országban egy képviselő a videó megjelenésének másnapján lemond, és ha nem így cselekszik, akkor saját pártja vagy frakciója zárja ki – hangsúlyozta. Pócs János szerinte próbálja menteni a menthetetlent és próbál hazugságok mögé bújni. Meg akarja úszni a botrányt, mert erkölcsei gyengék, tartása pedig nincs.
A független Bősz Anett úgy látja, a jelenlegi magyar kormány "antiszemitizmusa és rasszizmusa sok esetben egyáltalán nem annyira burkolt, mint amennyire látszik". Pócs János nagy szolgálatot tesz a Fidesznek, amikor "nyilvánvalóvá teszi az antiszemitizmust és azt a rasszizmust, amit a magyar kormány fedő alatt tart" – közölte.
Az ugyancsak független Szél Bernadett kijelentette, hogy Pócs János "nyíltan antiszemita és nyíltan rasszista". Orbán Viktor pedig személyes felelősséggel tartozik azért, hogy "antiszemita és rasszista embereket tűr meg a saját frakciójában".
Az LMP-s Hohn Krisztina csak annyit mondott, hogy Pócs János magatartása méltatlan egy képviselőhöz. Hozzátette, hogy mélységesen felháborítják a történtek, és mindazoktól elnézést kér a fideszes politikus helyett, akiket az eset szintén felháborít.
(HVG nyomán)
Frissítés: itt a különítmény alkalomhoz illő formaruhája
A jobbikos némberek sajnos lemaradtak a fotózásról, talán éppen átöltözni voltak...
Zoom
Korábban írtuk: Újra együtt a traktoroslányok, ezúttal a "cigányégetés" háborította fel a szemkilövető-szövetséges "jogvédőket"
Sajnos délig várnunk kell az előadásra, de addig is itt az előzetes:
A mai sajtótájékoztató témája:
Következmények nélküli párt-e a Fidesz? - A cigányégető Pócsnak le kell mondania!
Tartja:
Dr. Varga-Damm Andrea (Jobbik),
Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik),
Kunhalmi Ágnes (MSZP),
Bagóné Borbély Ildikó (MSZP),
Gurmai Zita (MSZP),
Hohn Krisztina (LMP),
Vadai Ágnes (DK),
Szabó Tímea (Párbeszéd),
Szél Bernadett (független),
Bősz Anett (független).
Időpont: április 2. (kedd) 12.00 óra
Helyszín: Parlament, Kék társalgó (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.).