Olvasónk írja:
Tegnap újra magyart lincseltek a cigányok, ezúttal Budapesten, a Merényi Kórház előtt. Hiába néztem a tv-ben, interneten, egy szó sem esett róla (szokás szerint).
Az eset úgy történt, hogy bekerült a kórházba egy balesetet szenvedett, idősebb cigány férfi. Ahogy lenni szokott, annak rendje és módja szerint megjelent a népes rokonság is. Mivel egy beteghez max. 2 látogató mehet be, azok is csak oltottsági igazolvánnyal, a többieknek a kapu előtt kellett várakozniuk.
Zoom
Illusztráció (forrás: 9.kerulet.ittlakunk.hu)
Egész nap ott lebzseltek az út mellett a fűben, férfiak, nők, gyerekek. Egyszer csak odaért bentről a kapuhoz egy futárszolgálatos autó, éppen hajtott volna ki, mikor az egyik cigánygyerek odaszaladt elé. A sofőr nagyot fékezett, majdnem elütötte. Hirtelen felindulásból kiszállt az autóból és rákiabált: "Mit csinálsz?!" Erre az összes cigány rávetette magát.
A szája nem felszakadt, hanem szabályosan szétszakadt. A földön fekve rugdosták. Férfiak és nők is, aki érte. Az egyik nő a gyerekét tartotta a karjában és úgy rugdosta. A portáról a 2 őr kiszaladt, hogy megvédje a srácot. Egyiküket nekilökték a falnak. Előkerült egy kés is, az egyik őrnek szétvágták a késsel a ruháját.
Közben értesítették a rendőröket, akik 5 percen belül ott voltak több autóval, katonákkal.
A cigányok megpróbáltak beugrani egy taxiba, de a rendőrautók elállták az útját. Az őrök közben elrángatták a sofőr srácot a cigányoktól, beszaladtak vele a bódéjukba és bezárkóztak.
A rendőrök lerendezték a cigányokat. 4 férfit állítottak elő, senki mást, nőt egyet sem. A kést a cigányok eldobták, de a rendőrök összeszedték és magukkal vitték. Az egyik cigány férfi azt kiabálta: "Én nem félek tőletek, már voltam börtönben, majd visszamegyek!".
A futárautó-sofőrt később átkísérték a traumatológiára, legalább 2 bordatörése van, plusz az egyéb sérülések.
Kérlek benneteket, ha lehetőség van rá, tegyétek ki ezt az oldalra, legalább azok tudjanak róla, akik titeket olvasnak!
Válaszolt a rendőrség
Erre kérdeztünk rá a nekik írt levélben (részlet):
Olvasónktól úgy értesültünk, hogy egy balesetet szenvedett cigány férfi (szokás szerint népes) rokonsága tegnap rátámadt egy futárszolgálati autó sofőrjére, súlyos sérüléseket okozva neki. Informátorunk szerint a férfi segítségére eső biztonságiakra is rátámadtak, kést is használtak. A tájékoztatás szerint a rendőrök öt percen belül a helyszínre értek, de csak négy férfit állítottak elő, pedig sokkal több támadó volt.
A kérdésünk: mit tudnak ebből megerősíteni vagy cáfolni, illetve milyen kiegészítő információkkal tudnak szolgálni?
Ezt válaszolták:
Tisztelt Uram!
Megkeresésével kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk:
A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2020. június 22-én 12 óra 4 perckor érkezett bejelentés, miszerint Budapesten a Gyáli úton az utcán verekedés van.
A perceken belül kiérkező rendőrök a három támadót elfogták, előállították. Őket a kerületi rendőrkapitányságon csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mindhárman szabadlábon védekeznek, a bűncselekmény elkövetését elismerték.
Olyan információ, miszerint a három férfi a biztonsági őröket is bántalmazta volna, illetve kést is használtak volna nem merült fel, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a szóváltás miatt kialakult verekedésben, három elkövető vett részt.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy a rendőrség a gyanúsítottak származására vonatkozóan nyilvántartást nem vezet.
Tisztelettel:
BRFK Kommunikációs Osztály
Ha elkövető, nem számít, ha áldozat, akkor nagyon is?
Postafordultával megkérdeztük tőlük: ha nem vezetnek nyilvántartást a gyanúsítottak származására vonatkozóan, akkor hogyan tudják megítélni az elkövetők magyar származását egy olyan, meglehetősen ritkán előforduló "közösség tagja elleni erőszak"-ügyben, amikor az áldozatok cigányok?
Illetve miért csak akkor számít a cigány származás, ha áldozatok, és miért nem akkor is, ha elkövetők, mint az esetek kb. 99%-ában?
Ha erre is válaszol a kommunikációs osztály, frissítjük cikkünket.
Frissítés: Viktor nem engedi (ezt sem)
Olvasóink jóslataival ellentétben erre a levelünkre is kaptunk választ - és persze az derül ki belőle, hogy nem a rendőrök döntik el a saját belátásuk szerint, hogyan járnak el, hanem a jogszabályi keretek szabják azt meg nekik. Azok a keretek, amelyeket 11 éve nem hajlandó megváltoztatni pártunk és kormányunk annak érdekében, hogy ezek a magyarellenes állapotok megszűnhessenek...
Tisztelt Főszerkesztő-helyettes Úr!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság minden esetben a hatályos jogszabályok szerint jár el, statisztikai adatgyűjtését is kizárólag a jogszabályokban meghatározott keretek között végzi. Kérjük, hogy korábbi válaszunkat tekintse irányadónak.
Tisztelettel:
BRFK Kommunikációs Osztály
Kapcsolódó: