17.30: Már csak Salgótarjánnál tart a félpályás útlezárás. A helyszínen a Gárda és a Jobbik helyi vezetői mellett jelen van Murányi Levente Jobbik-alelnök és Gárda alapító is. Murányi tájékoztatása szerint 25-30 autó vesz részt a tiltakozásban és közel 100 ember. Az események rendben zajlanak, a békés csendet csupán a szimpátia-dudálások "zavarják meg" rendszeresen.
Rajkánál, Letkésnél, Komáromnál és Vámosszabadinál véget ért a tiltakozás. A hatalmas médiaérdeklődés és az előzetes szélsőségesezés ellenére - ahogy az lenni szokott a Gárda és a Jobbik rendezvényein - semmilyen rendbontás nem történt. Mindenhol kulturáltan és békésen zajlott a tilatkozás, a magyarság tehát ismét bebizonyította, hogy kultúrnép a Kárpát-medencében. Muhi András gárdista elmondta, hogy Letkésnél minden rendben zajlott, de ha a szlovák fél nem lép valamit az ügy rendezése irányába, akkor minden bizonnyal folytatódni fog a tiltakozás, akár nagyobb forgalmú átkelőket is megcélozva.
Kopetti Tamás, a Jobbik mosonmagyaróvári elnöke elmondta, hogy Rajkán meglepő vendége akadt az eseményeknek, amikor a Smer párt EP-képviselője, Monika Benova látogatta meg őket. A szlovák politikusnővel Kopetti tárgyalt a helyszínen, és megkérte az EP-képviselőt, hogy Szlovákia kövesse meg a dunaszerdahelyi események miatt a magyar felet. A képviselő megígérte, hogy tájékozódik az ügyben, és elmondta, nem tekinti ellenségnek a magyar népet.
 
13.30: A határátkelőknél folyamatosan növekszik a tömeg, bár Letkésnél a rendőrparancsnok igyekszik akadályozni, hogy az útzárhoz újabb autók csatlakozzanak. Úgy hírlik, az illető rendőr ugyanaz, aki annak idején a Gárda galgagyörki családmentésénél balkáni magatartást produkált.
Időközben Komáromnál is megkezdődött a félpályás útlezárás, amelynek külön pikantériája, hogy a felvidéki oldalon is zajlik tüntetés, hiszen ott a polgármester a békés egymás mellett élésért tiltakozik. A komáromi útzárnál a szervező jobbikosok mellett ott vannak a gárdisták, többek között jelen van a Gárda megyei kapitánya, Marocsik Zoltán is.
Új információ, hogy a szlovák rendőrség a határnál átkelő autók mindegyikét lekamerázza. Közben az Országgyűlés falai között Fodor Gábor arról beszélt, hogy amit a Jobbik és amit a Gárda művel az a magyarság ellen való tevékenység.
 
10.30: Vámosszabadi: A határátkelőnél jelenleg 20 autó és kb. 50 ember vesz részt a félpályás útlezárásban. A résztvevők a Jobbik és a Gárda tagjai kiegészülve civilekkel. Utóbbiak egyre többen érkeznek. A jelenlévők száma egyre több.
Rajka: Itt 15 autó és kb. 30 ember áll ki a magyarság mellett. A határhoz érező autók többsége örömmel fogadja a tiltakozókat, akik itt is egyre többen vannak.
Letkés: Több mint 30 fő és egy tucat autó sorakozik fel a félpályán. Letkén tartózkodik Kiss Róbert, a Gárda országos főkapitánya is, aki szerkesztőségünknek elmondta, hogy reggel Párkánynál átmentek a Felvidékre, ahol sikerült megtekinteniük, hogy mekkora a rendőri készültség odaát. A főkapitány nyilatkozott több magyarországi és szlovákiai sajtóorgánumnak is, ahol elmondta, hogy nem céljuk a magyar és a szlovák nép közötti viszony megrontása, hanem a politika felső vezetését szeretnék távozásra kényszeríteni - mindkét oldalon. A transzparenseken magyarul és szlovákul is: Ne bántsd a magyart!-feliratok láthatóak.
(Barikád nyomán)


Korábban írtuk: Félpályás útlezárásokat szervezett a Jobbik és a Magyar Gárda több felvidéki megyehatárra. A demarkációs vonal főbb átkelőpontjain hétfőn egész nap demostráltak a mieink, miután - ahogy Szegedi Csanád fogalmazott - a jobbikosok zsebében kinyílt a bicska a szlovák rendőrök újabb, királyhelmeci jogtiprásának hírére. Ezek az atrocitások már nem holmi Slota-féle csínytevések a kamaszkorban járó államtól - figyelmeztetett a Jobbik-alelnök. Képek alább.

A letkési határátkelő közelében a Magyar Gárdaszervezte a félpályás útlezárást
Üdvözöljük Slotákiában! - többek közt ezzel a transzparensekre írt jelmondattal fogadta a Felvidékre tartó autósokat a Jobbik Magyarországért Mozgalom mosonmagyaróvári szervezete a rajkai átkelőnél. Elnökük, Kopetti Tamás szerint nem készültek semmiféle erőszakos akcióra, csupán arra hívják fel a figyelmet: tárgyilagosan ki kell vizsgálni a dunaszerdahelyi brutalitást, és a tehetetlen magyar kormánynak pedig végre hatékonyan kell fellépni a hasonló esetek elkerülése érdekében, a magyar állampolgárok védelmében. Rajkán már a kora délelőtti órákban tizenöt autó zárta el az út fél pályáját, rendbontás (mármint rendőri, persze mi más) nem történt.
(NOL korrigálva)
Korábban írtuk:
A felvidéki megyehatárokon sorakozik fel a Magyar Gárda és Jobbik

Szegedi Csanádfélpályás útlezárásokra hív
A jobbikosok zsebében kinyílt a bicska a szlovák rendőrök újabb, királyhelmeci jogtiprásának hírére, mely miatt félpályás útlezárásokon tiltakoznak a határátkelőknél. A Felvidék egy részét helyére csatoló, első bécsi döntésről megemlékező Nemzeti Őrsereg tagjait most ugyanolyan indokolatlanul állították elő a soviniszta szlovák karhatalom, amennyire nem is kerestek apropót a dunaszerdahelyi brutalitásra sem. Ezek az atrocitások már nem holmi Slota-féle csínytevések a kamaszkorban járó államtól - áll Szegedi Csanád Jobbik-alelnök szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében, melyet alább folytatunk.
A Trianon évfordulóján született Gy. Ferenc köztörvényes miniszterelnök szégyene nemcsak a tutyimutyi reakció, hanem ezúttal a Nemzeti Őrsereg magyarországi feltartóztatása is. Az ÁVH méltó utódjának határ előtti provokációjára ráadásul azon a Pácinon került sor, melynek polgármestere Barati Attila, a Magyar Gárda gárdistája. Ezzel azt demonstrálták, hogy a magunkfajta önkormányzati vezetés felett állnak az ország minden szegletében, azaz nem vonhatjuk ki magunkat hatalmuk alól sehol – csak gyökeres változás esetén.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda szimpatizánsait, bajtársait most a határátkelőhelyekre hívja, kétfrontos tiltakozó akcióra (a magyarság határainkon belüli árulóival és túli ellenségeivel szemben). A dunaszerdahelyi rendőrterror elutasításán kívül egyúttal szolidaritást vállalhatunk a Nemzeti Őrsereg jogtalanul előállított tagjaival. A csonkaországi rendőrségeken szabályosan bejelentett, félpályás útlezárások helyszíneit és időpontjait alább közöljük.
Szegedi Csanád
a Jobbik alelnöke
FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁSOK

Lehet persze saját készítésűtranszparensekkel is menni...
A Kuruc.info azt javasolja mindenkinek, különösen a demonstráción részvevő autósoknak, hogy rovásírásos H-betűt Árpád-sávos Nagy-Magyarországon tartalmazó matricát ragasszanak fel! Ugyanis ezt minősítette önkényuralmi jelképnek néhány tót karhatalmista:
Előállította a tót karhatalom a Nemzeti Őrsereg több tucat tagját
Győr-Moson-Sopron megyében két helyszínen:
a vámosszabadi határátkelőnél november 10-én (hétfő) 9-17 óráig
a rajkai határátkelőnél november 10-én 9-17 óráig
További információ: Kopetti Tamás (06-70-637-6691)
Komárom-Esztergom megyében:
a komáromi határátkelőnél november 10-én 13-17 óráig
További információ: Török Csaba (06-70-392-0723)
Pest megyében:
a letkési határátkelőnél (a határtól 150 méterre) november 10-én 9-17 óráig
További információ: Muhi András (06-70-501-0406)
Nógrád megyében:
a salgótarjáni határátkelőnél november 10-én 16-18 óráig
További információ: Róka György (06-70-392-0061)
Borsod megyében:
a bánrévei határátkelőnél november 13-án (csütörtök) 17-21 óráig
További információ: Kisgergely András (06-20-207-5747)
(Kuruc.info)