Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Pesti Központi Kerületi bíróság a zsidónegyed házaival üzletelő és 700 milliós kárt okozó SZDSZ-es Gál Györgyöt. Az erzsébetvárosi liberális politikust különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják, ám ő tagadja bűnösségét. Azzal védekezett: az önkormányzati rendszer jellege miatt nem is követhette el a bűncselekményt.
Türelmesen várakozott a rabomobilban Gál György a Pesti Központi Kerületi bíróság udvarán. Az épületbe már három rendőr vezette be a zsidó negyed házaival üzletelő liberális politikust, megbilincselt kezét egy kabáttal próbálta eltakarni. Az Erzsébetvárosi Önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét azzal gyanúsítják: áron alul játszott ki nyolc ingatlant vállalkozó barátainak. Az ügylettel a VII. kerületnek 700 milliós kárt okoztak.
Az esetleges szökés, valamint a tanúk befolyásolásának megakadályozása érdekében a bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte Gál Györgyöt. A politikus nem nyilatkozott. Gál az ügyvédjén keresztül azt üzente: nem követett el bűncselekményt. A vádhatóság szerint az SZDSZ-es Gál mellett az ügynek még hét gyanúsítottja van. Erzsébetváros MSZP-s polgármesterének, Hunvald Györgynek esetleges kihallgatásáról nem nyilatkoztak. A nyomozás eddigi adatai alapján a liberális frakcióvezető az ingatlanpanamán 200 millió forintot nyert. Gál György párttagságának ideiglenes felfüggesztését kérte, ám képviselői mandátumáról nem mondott le.
(HírTV)