A kivénhedt diktátorokkeserű "kenyere"
A Fővárosi Bíróság megsemmisítette Csurka István legutóbbi pártelnökké választását, melyen rendőrökkel és öreg kidobófiúkkal akadályozta meg a részvételt a nem őt támogató MIÉP-küldötteknek. Csurka – második válóperéből már ismert – ügyvédje elképesztő hazugságokkal állt elő Zsinka Lászlóékkal szemben, amit a bíróság időhúzásnak minősített. Ítélet.
Visszaeső bűnöző
A CSIÉP-ből kiebrudaltak rendszerint balfenéken távoznak, de időnként akadnak harcosabbak, akik igazukért bíróságra is mennek. 2003 elején, az eddigi legnagyobb reformkísérlet idején (ekkor készült a miep.lapja.hu címen ma is fellelhető alternatív honlap) indult el a párt legnagyobb kizárási hulláma. A tengernyi igazság- és jogtalanság közül jelképesen csak a legfontosabb: Csurka újraválasztása került bíróság elé. A perről és következményeiről bővebben ide kattintva olvashat.

Bognár László, Grespik László és Novák Előd a 2003 elején indított per elsőfokú megnyerése után. A bíróság akkor is kimondta: Csurka választási csaló (kép: MTI)
A Fővárosi Bíróság a 2008-as nyári szünet előtt is megsemmisítette elsőfokon Csurka István újraválasztását – a Harmadik Út nevű választási párt élén, azonban az egy másik (rém)történet…
Örökös elnök
Csülök rendszerint egy-két hónappal mindig meghosszabbítja mandátumát, azonban legutóbbi újraválasztása már majdnem egy évet késett. Egyrészt próbálgatja, nem maradhat-e hivatalában örökös jelleggel, akár választás nélkül, másrészt legfeljebb akkor enged küldöttgyűlést, ha már megtisztította pártját a más elnököt javaslóktól.

Holtáiglan

Amióta Herényi Károly egymaga kizárta az MDF-frakció többségét, tudjuk: az aláírási joggal rendelkező vezető hatalma szinte korlátlan. Persze utólag lehet pereskedni évekig, de azt kevesen teszik, Csurkát nem zavarja, hisz egyre jobb eséllyel meg se éri a végét, és addig is szeretője, Papolczyné nyúlhatja le a pártpénzeket. Az ő döntése, hogy nem fizetnek „melegedőket”, azaz pártirodákat, persze már alulról sincs rá igény. A tagság részéről – a találóbban csak Magyar Igazság és Élettársa néven emlegetett klán vén keresztapjának „nyugdíjazása” érdekében – utoljára 2007 elején indult egy reformkísérlet Szabó István fővárosi elnök vezetésével.
Bukott ügynök
A 2008. január 26-ai újraválasztás megsemmisítéséért Zsinka László korábbi főpolgármester-jelölt, alelnök, Bükkfalvy Beatrix Pest megyei elnök, szintén országos alelnök, Gerhát Imre veresegyházi elnök és Teszársz Károly választmányi elnök nyújtott be keresetet a Fővárosi Bíróságon. Az ÁVH-sokkal biztosított, január végi küldöttgyűlésre ugyanis szokás szerint szinte csak azok az alapszervezetek kaptak meghívót, melyek a vén III/III-ast jelölték elnöknek.

Bükkfalvy Beatrix, Bánovics Tamás ügyvéd, Gerhát Imre és Zsinka László az újabb erkölcsi diadal után
Több más szabálytalanság, pl. ellenjelöltek önkényes, jogtalan kizárása miatt is a Fővárosi Bíróság 2008. december 8-án hozott, elsőfokú ítéletében megsemmisítette a január 26-ai tisztújítás, és az azt megelőző két országos elnökségi ülés összes határozatát. A teljesen pervesztes Csurkáékat 93 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a korrekt bírónő, aki a tárgyalás során egyszer Zsinkát is rendre utasította, amikor a MIÉP-es politikus nem bírta türtőztetni magát Csurka ügyvédjének hazugságai hallatán.
Hamis tanú
Csurka második válóperének ügyvédje, Dr. Hoppál Endre – megbízójának parancsát teljesítve – időhúzásra játszott. Ezt a bírónő észre is vette, s pénzbírságot helyezett kilátásba. Bohóckodásnak nevezte, hogy Zsinkáék perlési jogát vitatták azzal a hazugsággal, hogy nem is volt tag soha. "Akkor hogy lehetett ott még elnökségi ülésen is az alperes által becsatolt jegyzőkönyv szerint? Én vajon miért nem voltam ott?" – tette fel a kérdést a bírónő az óvodás színvonalú védekezésre reflektálva.

Csurkai mélység: azzal védekeztek, hogy Zsinka nem perelhet, miután soha nem is volt MIÉP-tag
A második tárgyaláson már nem is képviseltette magát a MIÉP. A szeptember elsejei, első tárgyalás előtt a bíróság folyosóján Hoppál Endre sérelmezte, hogy a Kuruc.info korábban névtelen, buta ügyvédnek nevezte őt (a hasonlóan elbukott, Harmadik utas perének hírében). Való igaz: tudhat valamit, ha egy ötmilliárd forint alaptőkéjű céget igazgató Csurka-fiú ügyvédje is lehetett...

Csurka válóperes zugügyvédje még a § jelet se tudja helyesen
A MIÉP „hívő tagozata” bármire kész istenükért, láttunk már példát akár visszamenőleges szabályzathamisításra is. Ezt tették Szabó Lukács korábbi alelnök perében is 2000 tájékán, amikor a Csurkát kiszolgáló dr. Fenyvessy Zoltán pártügyvéd egyszerűen visszadátumozva kreált a MIÉP-nek egy ún. „pecsétszabályzatot”, amely alapján a maga érdeke szerint határozta meg, hogy a per mely irata szabályos, s melyik nem.

A MIÉP bírósági felszólításra sem adta be a kért iratokat. A képen Bánovics Tamás iratbeadása a Fővárosi Bíróság tán legszebb bírónőjének: Homolya Szilviának
Bosszúálló diktátor
A végnapjaikat élő Csurkáék időközben persze kizárták a felpereseket és más reformereket. Közéjük tartozik Szabó István budapesti elnök, számos kerületi vezető, Schmidt Árpád korábbi szóvivő, s talán még Fenke Ferencet érdemes megemlíteni, kinek neve ma már nagynak számít az egykor szebb napokat is megélt MIÉP-ben.

Ennyien voltak kíváncsiak a MIÉP elnöki posztjának sorsára. Balról egy öreg Csurka-csicska: Mártonffy Máté
Morbid részlet, hogy az az őshóhér Tóth Lajos zárja ki őket sorra, akit még a legutóbbi tisztújításon is – amikor nekik már elvileg megjött az eszük és bátorságuk – ők maguk is javasoltak erre a posztra, tehát ennyiből megérdemlik sorsukat, mely persze szintén nem jogerős...

Hóhérok nevei egy kizárási határozatról
Temetetlen halott

A választási csaló a Harmadik Út államitámogatásának elsikkasztása miattmég rács mögé is kerülhet
Raszkolnyikov pártelnöki mandátumának 2005-ös megsemmisítésével szemben most olyan helyzet alakulhat ki, hogy a jogerős döntés még egy újabb megválasztatása előtt megszülethet, azaz legitim vezető nélkül maradhat a MIÉP. Továbbá Zsinkáék – mivel a jogtalanságra nem lehet jogot alapozni – minden elnöki határozat érvénytelenségét megállapíttathatják visszamenőleg (így pl. az elnökségi ülések összehívásait is), és dominóelvszerűen borulhat az egész pártmaradvány...
Az erkölcsi bukás most már független bíróság által többször megállapítottan is megtörtént. A sokak által felépített MIÉP sírját egymaga az öreg Csurka ásta meg. Vele együtt fogjuk temetni. Mert sajnos ide jutottunk: a Magyar Igazság és Élettársa már valóban nem létezhet nélküle. Apropó temetés: a 75. életévében csoszogó Csurka nem élt azzal a lehetőséggel, hogy utolsó útjára tisztelettel kísérjék majd el egykori hívei. Nem volt neki jó a felajánlott tiszteletbeli elnöki pozíció 2003-ban, az eddigi legnagyobb reformkísérlet idején. Inkább elindította a párt kizárási hullámait...
Végül itt találhatók a vén III/III-as frissített elérhetőségei (köszönet a reformereknek!), melyeken keresztül Ön is elküldheti nyugdíjba a kivénhedt diktátort.
(Beküldött tudósítás nyomán Kuruc.info)
Ui.: Az utolsó zárja ki Tóth Lajost!