"Pista bá" a tőle megszokott küldöttkizárós kutyakomédiával választatta újra magát szeretője (Papolczyné Balla Gizella) és családja, valamint azok néhány alkalmazottja révén, hogy a klán megélhetése továbbra is közpénzből legyen biztosítva. Ellenjelölt nélkül, hiszen azt indulni sem engedték. A kizárt MIÉP-esek perelnek. Habár az egész ma már amolyan "kit érdekel" kategória. A Humor rovatunkba utaltuk, de a Szánalmasba kéne, ha lenne olyan... 
Bíróságon támadja meg a MIÉP belső ellenzéke Csurka István újraválasztását. A teljesen alkalmatlan, leszerepelt pártelnöknek 88 százalékos többséggel szavazott bizalmat a Papolczy-bagázs által alaposan megtisztogatott XV. Országos Gyûlés. Csurka és ellenzéke egyvalamiben egyetért, abban, hogy a másik félnek a hatalom mellé a pártkassza kulcsa is kell. A lóvé, a 2,2 százalékos választási eredményért járó összeg fele (hiszen 2006-ban még a Jobbikkal indultak közösen) már jóval kevesebb, mint a MIÉP aranykorában, amikor négy év alatt közel egymilliárdot sikkasztottak el Csurekék, de a Papolczy család luxuskiadásait, kisebb megszorításokkal, egy-két évig még fedezheti.
Míg az újpesti mûvelődési házban néhány klántag, alkalmazott és idióta tapsa fogadta a régi-új elnököt, addig az épület előtt pártütőt kiáltott a belső ellenzék. A bejáratnál 48 küldött várakozott, kivétel nélkül Csurka István távozását akarták elérni. Jelöltjüket, Zsinka László elnökségi tagot feltartóztatták a szervezők, akik a IV. kerületi rendőröket hívták segítségül.
A párton belüli viszály tavaly május óta tart, a belső ellenzék szerint Csurka Istvánt és körét ma már kizárólag a hatalom és az állami támogatások megtartása érdekli.
Sok csalás és MIÉP-ellenes aknamunka kényszerítette az elnökséget arra, hogy szakértővel nézessék át a jelöléseket és a nem párttagokat kizárják a választási folyamatból – tette fel a régi lemezt a MIÉP-et családi maffiává züllesztő Csurka. István állítja: puccsot készítettek elő a leváltására. A Zsinka László vezette csoport szerint a MIÉP országos politikai tényezővé vált volna, ha Csurka Istvánt sikerül háttérbe szorítaniuk. A belső ellenzék jogi úton támadja meg a választás eredményét.